Αίσθημα κούρασης: Σε ποιους λόγους οφείλεται

PLUS

Αίσθημα κούρασης: Σε ποιους λόγους οφείλεται

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Αίσθημα κούρασης: Τα λάθη που κάνουμε και αισθανόμαστε κουρασμένοι

15.12.2020 | 14:58

Αίσθημα κούρασης: Είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε κουρασμένοι μετά από μία δύσκολη μέρα ή ακόμα και εβδομάδα. Ωστόσο αν το αίσθημα κούρασης παραμένει για καιρό, τότε θα πρέπει να μας προβληματίσει. Η έντονη κόπωση για μεγάλο χρονικό διάστημα σημαίνει πως χωρίς να το συνειδητοποιούμε κάνουμε ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω λάθη.

Δεν προσέχουμε τη διατροφή μας

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Πιο κλισέ και από κλισέ, μα είναι μεγάλη αλήθεια, αφού το τι τρώμε έχει να κάνει άμεσα με την ενέργεια που έχουμε για να ανταπεξέλθουμε στη διάρκεια της ημέρας.

Δεν γυμναζόμαστε

Μετά από μία κουραστική μέρα το τελευταίο που θέλουμε είναι να κάνουμε γυμναστική. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας, με όποιον τρόπο σας αρέσει. Είτε αυτό περιλαμβάνει κάποιο σπορ είτε ένα απλό 20λεπτο περπάτημα.

Δεν έχουμε πρόγραμμα στον ύπνο

Ο ύπνος παίζει τεράστιο ρόλο στην ξεκούραση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα και να κοιμόμαστε πάνω κάτω τις ίδιες ώρες κάθε μέρα, ώστε να μην  απορρυθμίζεται το βιολογικό μας ρολόι. Επίσης καλό θα είναι να αποφεύγουμε ροφήματα με καφεΐνη αργά, αλλά και τη συνήθεια να βλέπουμε τηλεόραση ή να «σκρολάρουμε» στο κινητό μας πριν μας πάρει ο ύπνος.

Δεν πίνουμε αρκετό νερό

Εξαιρετικά σημαντικό είναι πίνουμε αρκετό νερό στη διάρκεια της μέρας. Αλλιώς μπορεί να αφυδατωθούμε, γεγονός που οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας και καθιστά δύσκολη τη συγκέντρωση.

Exit mobile version