Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

22

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 120 δοσεις 2020 πλατφόρμα: Η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δοσεις 2020 πλατφόρμα: Η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα

120 δοσεις 2020 πλατφόρμα: Άνοιξε η νέα πλατφόρμα για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο.

120 δοσεις 2020 πλατφόρμα: Άνοιξε η νέα πλατφόρμα για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο. Η πλατφόρμα αφορά κυρίως όσους επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού και δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση. Μέσω του myBusinessSupport, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση επανένταξής τους στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την υπολειπόμενη οφειλή και για τις δόσεις, που απομένουν .

Για την επανένταξη στις ρυθμίσεις, οι φορολογούμενοι  πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση και να καταβάλουν, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, τη δόση Δεκεμβρίου 2020: Η καταβολή της δόσης Δεκεμβρίου πρέπει να γίνει σε πίστωση της Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο), αποκλειστικά με έναν από τους δύο πιο κάτω τρόπους: μέσω web-banking, ή σε υποκατάστημα στην τράπεζά σας, μόνο αν δεν είναι δυνατή η καταβολή μέσω web-banking.

Οι οφειλέτες θα μπορέσουν να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις την επόμενη εργάσιμη από την ημέρα παραλαβής του σχετικού αρχείου των τραπεζών από την Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΓΔΗΛΕΔ) της ΑΑΔΕ. Η ΓΔΗΛΕΔ θα εκκινήσει τη διαδικασία του σχετικού ελέγχου στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Για πληρωμές, που θα γίνουν στις 31 Δεκεμβρίου 2020, η επανένταξη θα ολοκληρωθεί έως και την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021. Στη συνέχεια, στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση, στο myTAXISnet, θα επικαιροποιηθεί η εικόνα της ρύθμισης (δόσεις, ποσά, ημερομηνίες καταβολής). Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις επανένταξης ρυθμίσεων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (ν. 4469/2017) πραγματοποιούνται στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης (Ε.Μ.ΕΙΣ.) της ΑΑΔΕ.

Άτομο γράφει στον υπολογιστή
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις