Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο κορονοϊού: Δύο έφηβοι που θα μείνουν στην ιστορία
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊού: Δύο έφηβοι που θα μείνουν στην ιστορία

Εμβόλιο κορονοϊού: Δύο έφηβοι θέλησαν να αφήσουν το στίγμα τους και να μπορούν να πουν πως έχουν βάλει και εκείνοι το λιθαράκι τους στο να γραφτεί ιστορία.

Εμβόλιο κορονοϊού: Μικρές καθημερινές πράξεις μεγάλης αξίας. Αυτές είναι τελικά που θα αλλάξουν τον κόσμο. Και η ηλικία αυτών που τις υλοποιούν δεν παίζει κανένα ρόλο. Άλλωστε ακόμα και οι μικροί μπορούν να μας εντυπωσιάσουν και αυτό ακριβώς έκαναν ο 17χρονος Νέιθαν και η μόλις 12 ετών Ντιλάιλα από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters. Αμφότεροι ήθελαν να αφήσουν το στίγμα τους και να μπορούν να πουν πως έχουν βάλει και εκείνοι το λιθαράκι τους στο να γραφτεί ιστορία.

Οι δύο έφηβοι συμμετείχαν σε μία δοκιμή εμβολίου κατά του κορονοϊού, αφού πέρασαν μήνες στην απομόνωση ελέω της πανδημίας και τα κίνητρα  τους ήταν εντελώς ανιδιοτελή.  «Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό  είναι να είμαι άνθρωπος για τους άλλους. Κύριος στόχος μου ήταν να βοηθήσω  και στη συνέχεια να ασχοληθώ με τις δικές μου ανησυχίες», είπε ο Νέιθαν στο Reuters.  Ο Νέιθαν εγγράφηκε στην ερευνητική δοκιμή της Pfizer στο Ochsner Health, με έδρα τη Νέα Ορλεάνη, στη Λουιζιάνα και στη συνέχεια ακολούθησε η Νιλάιλα.

γκράφιτι σε τοίχο με τη λέξη έμπνευση

«Γιατί όχι;»

«Ήταν τελείως δική τους η απόφαση», τονίζει η μητέρα τους Μέλανι Γουίλιαμς, νοσοκόμα που δουλεύει σε πτέρυγα με ασθενείς Covid-19. «Με έβλεπαν να γυρίζω σπίτι και να βγάζω σχολιαστικά τα παπούτσια μου στην πόρτα, ώστε να μην μεταφέρω τίποτα μέσα. Επίσης υπήρξε ένα συγκεκριμένο διάστημα κατά το οποίο διατηρούσαμε αποστάσεις ακόμα και μεταξύ μας, καθώς  οι περιπτώσεις των ασθενών παρουσίαζαν δραματική αύξηση», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Άφησα το φυλλάδιο της κλινικής δοκιμής στο τραπέζι. Δεν το συζήτησα καθόλου μαζί τους, μέχρι που με ρώτησαν γι’αυτό. Και στη συνέχεια ήταν σίγουροι πως ήθελαν να το κάνουν, γιατί όχι;».

Την Πέμπτη ανεξάρτητη επιτροπή συμβούλων του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ τάχθηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης της κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer εναντίον του νέου κορονοϊού, που έχει κοστίσει περισσότερες από 290.000 ζωές στην Αμερική. Ο οργανισμός ενέκρινε την Παρασκευή, την επείγουσα χρήση του εμβολίου της συμμαχίας Pfizer/BioNTech, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα σε μια τεράστια επιμελητειακή επιχείρηση για τη διανομή του παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

φιαλίδια με δείγματα κορονοϊου

«Τεράστιο κοινωνικό έργο»

Η επικεφαλής της δοκιμής στο Ochsner Health τόνισε πως παιδιά σαν τον Νέιθαν και τη Ντιλάιλα προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό έργο.

«Έχουμε έναν αριθμό εμβολίων για τον παιδιατρικό πληθυσμό», δήλωσε η Δρ Τζούλια Γκαρσία- Ντίαζ, επικαλούμενη ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά, ανεμοβλογιά, πνευμονία και τη γρίπη. «Και όλα αυτά τα εμβόλια … έπρεπε να δοκιμαστούν σε παιδιά για να διασφαλιστεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε αυτόν τον πληθυσμό. Το COVID δεν είναι διαφορετικό».

Τα αδέλφια Γουίλιαμς δεν παρουσίασαν παρενέργειες από τον εμβολιασμό στον οποίο υπεβλήθησαν. Ίσως έλαβαν κανονικές δόσεις εμβολίου, ίσως και το εικονικό φάρμακο. Η παρακολούθηση και αναφορά των θερμοκρασιών τους και τυχόν συμπτωμάτων είναι μια μικρή ταλαιπωρία σε μια παγκόσμια πανδημία, ανέφεραν.

«Το να σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να είμαι αποτελώ έστω και  μικρό μέρος της ιστορίας είναι κάτι συναρπαστικό», είπε η Ντιλάιλα.

«Κι αν μείνω στην ιστορία μόνο ως ένα μικρό άτομα, είμαι απόλυτα εντάξει με αυτό», κατέληξε.

γκράφιτι με κορονοϊό και νοσοκόμα

Με πληροφορίες από το Reuters

Ειρήνη Θεοδωρίδου

Δείτε ακόμα:

«Πράσινο φως» για το εμβόλιο Pfizer στις ΗΠΑ – Ξεκινά η ιστορική εκστρατεία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις