Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατασκοπεία Ρόδος: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες – Έστελναν υλικό στην Τουρκία
ΕΛΛΑΔΑ

Κατασκοπεία Ρόδος: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες – Έστελναν υλικό στην Τουρκία

Κατασκοπεία Ρόδος: Ο υπάλληλος ακτοπλοϊκής εταιρίας ανακρίθηκε από αστυνομικούς, μέχρι που τελικά ομολόγησε ότι έστελνε φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες στον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου.

Κατασκοπεία Ρόδος: Δύο Έλληνες συνελήφθησαν για κατασκοπεία στη Ρόδο έπειτα από ενδελεχή έρευνα της ΕΥΠ. Αμφότεροι είναι ελληνικής υπηκοότητας και συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατασκοπείας και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία. Οι συλλήψεις έγιναν από την Κρατική Ασφάλεια και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., ο ένας από τους συλληφθέντες εργάζεται ως μάγειρας σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο), ενώ ο δεύτερος εργάζεται στο τουρκικό προξενείο του νησιού. Αμφότεροι είναι Έλληνες και Μουσουλμάνοι.

Αυτό που ξεκίνησε τις διαδικασίες για την περεταίρω έρευνά τους ήταν το γεγονός πως ο πρώτος, που εργαζόταν ως μάγειρας σε καράβι, το καλοκαίρι έβγαζε φωτογραφίες τα ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονταν στο νησί και τις έστελνε στον έτερο συλληφθέντα στο τουρκικό προξενείο. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στις μεταξύ τους επικοινωνίες, αναφέρονταν σε αλλαγές σκοπιάς και στις κινήσεις των πολεμικών πλοίων. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν κατασχέσει φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους οποίους θα ελέγξουν εξονυχιστικά προκειμένου να δουν αν προκύπτουν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για τους δυο συλληφθέντες. Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Καστελόριζο

Κατασκοπεία Ρόδος: Μια πολύ σοβαρή υπόθεση

Αξιωματούχος της λεωφόρου Κατεχάκη τονίζει στο Newsbomb.gr ότι «πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση, για την οποία ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση ακόμα να αποφανθεί για το ‘βάθος’ της. Αυτό θα φανεί κυρίως από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τα ψηφιακά πειστήρια που βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε ο μάγειρας. Από εκεί έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα».

Οι ελληνικές Αρχές θα προσπαθήσουν μέσω των εργαστηριακών εξετάσεων να ξεδιπλώσουν το πλέγμα της δράσης των δύο ατόμων που κατηγορούνται για κατασκοπεία. Η δικογραφία που σχηματίστηκε βασίζεται κυρίως στην κατάθεση που έχει δώσει ο υπάλληλος της ακτοπλοϊκής εταιρίας και σε κάποια πρώτα ψηφιακά δεδομένα. Πρόκειται για μουσουλμάνο ελληνικής υπηκοότητας από τη Θράκη.

Ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, ενώ σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο ότι απασχολεί τις «κεραίες» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στο παρελθόν είχαν υπάρξει ενδείξεις για «ροπή» προς τουρκικές εθνικιστικές ιδέες.

Καστελόριζο

Κατασκοπεία Ρόδος: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για τη δικογραφία εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ., στην οποία αναφέρεται: «Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία. Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο. Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις