Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα 800 ευρώ: Οι 3 λόγοι που δεν το έλαβαν 24.000 δικαιούχοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 800 ευρώ: Οι 3 λόγοι που δεν το έλαβαν 24.000 δικαιούχοι

Επίδομα 800 ευρώ: 23.866 εργαζόμενοι που έχουν βγει σε αναστολή, περίμεναν να δουν το επίδομα, αλλά δεν είδαν τα χρήματα στο λογαριασμό τους.

Επίδομα 800 ευρώ: Ημέρα χαράς η Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, καθώς κατεβλήθη το επίδομα των 800 ευρώ (αποζημίωση ειδικού σκοπού) σε 445.500 δικαιούχους – εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και των πληττόμενων. Το συνολικό ποσό, που καταβλήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 251.668 εκατ. ευρώ και αφορά σε 445.365 δικαιούχους, ενώ με την καταβολή αυτή το συνολικό ποσό για τις αναστολές Νοεμβρίου ανέρχεται σε 439.975 εκατ. ευρώ και αφορά σε 674.871 εργαζόμενους.

Στις παραπάνω πληρωμές συμπεριλαμβάνονται και 14.736 περιπτώσεις υποβολών, που αφορούν ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις). Παρόλα αυτά 23.866 δικαιούχοι δεν είδαν το ποσό να εμφανίζεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και καλούνται να ελέγξουν αν όλα έγιναν σωστά. Οι λόγοι μπορεί να είναι τρεις:

Επίδομα 800 ευρώ: Οι λόγοι μη καταβολής

  • Διατραπεζικές συναλλαγές: Τα χρήματα μπορεί να φανούν ακόμα και μια ημέρα μετά λόγω των τραπεζικών συστημάτων
  • Λάθη στις δηλώσεις: Παραλείψεις και λάθη στις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», είτε από εργαζόμενο, είτε από εργοδότη
  • Ενεργή δεύτερη απασχόληση: Το σύστημα «διαβάζει» τη δήλωση αναστολής, αλλά και ενεργή απασχόληση σε άλλο εργοδότη

Στην τελευταία περίπτωση, η ΕΡΓΑΝΗ θα πρέπει να υπολογίσει αν στον εργοδότη που έχει θέσει σε αναστολή τη σύμβαση εργασίας είναι το 50% και άνω των ωρών εργασίας του εργαζόμενου. Σε αυτή την περίπτωση θα δικαιούται το επίδομα και θα καταβληθεί σε επόμενες πληρωμές. Στις περιπτώσεις λαθών, είτε μη δήλωσης IBAN είτε λάθος στοιχείων, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να μπουν στο σύστημα και να ελέγξουν αν όλα είναι σωστά και να κάνουν διορθώσεις. Ομοίως και οι εργοδότες σε περίπτωση λάθους από δικής τους πλευράς.

Δείτε ακόμη

Σε απόγνωση οι εστιάτορες – “Ας μας πουν ότι αν δεν πέσουν τα κρούσματα σε διψήφιο, δε θα ανοίξουμε”
Βρούτσης: 24.000 εργαζόμενοι σε αναστολή δεν έχουν υποβάλει τα στοιχεία τους – Δεν θα χαθούν τα χρήματα
Δεν θα ανοίξουν τα Jumbo για τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση της εταιρείας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις