Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Click away Jumbo: “Δεν έχουμε τις κατάλληλες υποδομές”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Click away Jumbo: “Δεν έχουμε τις κατάλληλες υποδομές”

Click away Jumbo: Η εταιρεία ενημερώνει τους πελάτες της πως δεν δύναται να εφαρμόσει τις ρυθμίσεις για Click Away

Click away Jumbo: Η αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών Jumbo, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η αγορά στις γιορτές ανήρτησε στον ιστότοπό της ανακοίνωση. Σε αυτή, η εταιρεία ενημερώνει τους πελάτες της πως δεν δύναται να εφαρμόσει τις ρυθμίσεις για παραλαβή εμπορευμάτων από τα καταστήματά της. “Αγαπητοί φίλοι του Jumbo, η αγάπη σας μας έβγαλε νοκ άουτ! Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ μέχρι νεωτέρας, ώστε να εξυπηρετήσουμε απρόσκοπτα τον μέχρι τώρα τεράστιο όγκο παραγγελιών. Tα φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα με κρατική εντολή θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας. Η υπηρεσία CLICK AWAY δεν υφίσταται καθώς δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα με αποστολή SMS (κωδικός 2) για την παραλαβή της παραγγελίας του από το κατάστημα.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος “κατόπιν και των εισηγήσεων των ειδικών, αποφασίστηκε η διατήρηση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια. Δεδομένου ότι οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες και δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, κατ’ εξαίρεση, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click-away).

Jumbo κατάστημα

Jumbo: Μειωμένες κατά 35% οι πωλήσεις της

Nα σημειωθεί πως μείωση περίπου 35% παρουσίασαν οι πωλήσεις της Jumbo τον Νοέμβριο διευρύνοντας τις συνολικές απώλειες για το 11μηνο περίπου στο -10,7%. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Νοέμβριος επηρεάστηκε από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που επέφερε το κλείσιμο του συνόλου των καταστημάτων στην Ελλάδα και των τριών από τα πέντε καταστήματα στην Κύπρο. Από 30 Νοεμβρίου 2020, ξεκίνησε η πλήρης και κανονική λειτουργία των πέντε καταστημάτων του Ομίλου, στην Κύπρο ενώ το σύνολο των καταστημάτων στη Ρουμανία και τα οκτώ από τα εννέα στη Βουλγαρία συνεχίζουν να λειτουργούν.

Αναφoρικά με τη μέχρι τώρα πορεία της Jumbo, σημειώνεται ότι οι πωλήσεις του Ιανουαρίου κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου 13%. Τον Φεβρουάριο ο τζίρος αυξήθηκε κατά 23%, σε σύγκριση με το 2019. Οι πωλήσεις του Μαρτίου, για τον Όμιλο, κατέγραψαν μείωση 51% περίπου επηρεαζόμενες από τις κατά τόπους κυβερνητικές αποφάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του πρώτου κύματος της πανδημίας στην Ευρώπη. Τον Απρίλιο, με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά και τα υπόλοιπα απλώς να υπολειτουργούν χάθηκε οριστικά και η πασχαλινή περίοδος. Οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση 86%, σε σύγκριση πάντα με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Jumbo κατάστημα

Ο Μάιος έφερε την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Με τα περισσότερα καταστήματα να λειτουργούν σε Ελλάδα και τα τρία από τα πέντε στην Κύπρο, σε συνδυασμό με την βαθμιαία άρση των περιορισμών κίνησης σε Βουλγαρία και Ρουμανία, οι πωλήσεις του Ομίλου ωθούνται σε διψήφια ανάπτυξη 13,6% για τον μήνα αυτό.

Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος παρέμειναν σε θετικό πρόσημο σημειώνοντας αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 5,8% και κατά 8% αντίστοιχα. Ο Αύγουστος έδειξε αρνητικό πρόσημο (-2%) λόγω της καθίζησης του τουρισμού. Ο Σεπτέμβριος 2020 και ο Οκτώβριος κατέγραψαν και πάλι θετικό πρόσημο με αύξηση των πωλήσεων για τον Όμιλο Jumbo κατά περίπου 1,2% και 12,7% αντίστοιχα. Ο Νοέμβριος 2020 με το δίκτυο των καταστημάτων στην Ελλάδα να είναι κλειστό και στην Κύπρο να είναι κλειστά τα 3 από τα 5 καταστήματα, κατέγραψε μείωση των πωλήσεων κατά περίπου 35% διευρύνοντας τις συνολικές απώλειες για το 11μηνο στο -10,7% από -7% κατά το δεκάμηνο του 2020.

Jumbo κατάστημα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις