Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξυλοδαρμός μεταναστών Μυτιλήνη: Σε διαθεσιμότητα συνοριοφύλακες και αστυνομικός
ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός μεταναστών Μυτιλήνη: Σε διαθεσιμότητα συνοριοφύλακες και αστυνομικός

Ξυλοδαρμός μεταναστών Μυτιλήνη: Τρεις συνοριακοί φύλακες και ένας αστυνομικός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά από βίντεο, το οποίο διακινείται στο διαδίκτυο και τους απεικονίζει να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στη Λέσβο.

Ξυλοδαρμός μεταναστών Μυτιλήνη: Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, τρεις συνοριοφύλακες και ένας αστυφύλακας, οι οποίοι εικονίζονται σε βίντεο να χρησιμοποιούν βία κατά μεταναστών στη Μυτιλήνη, την ώρα που εκείνοι επέστρεφαν από σούπερ μάρκετ.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Παράλληλα με την ίδια απόφασή του ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, όταν ήλθε σε γνώση του το σχετικό βίντεο το οποίο προβλήθηκε από την ιστοσελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και ανέθεσε την υπόθεση στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία θα διενεργήσει και την προανάκριση. Η ανακοίνωση που εξεδόθη από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το βράδυ της Παρασκευής,  αναφέρει επί λέξει για το, απαράδεκτο, ό,τι κι αν προηγήθηκε, γεγονός.

«Σχετικά με βίντεο, που διακινείται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και απεικονίζει τρεις συνοριακούς φύλακες και αστυφύλακα να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στο νησί της Λέσβου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Το περιστατικό, που εκθέτει το σύνολο των αστυνομικών, οι οποίοι δίνουν μεγάλο αγώνα, κοντά στους μετανάστες των νησιών καταγράφηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Αστυνομικοί  φέρονται να σταμάτησαν για έλεγχο δύο μετανάστες, οι οποίοι επέστρεφαν από σούπερ μάρκετ στην πόλη της Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, υπό συνθήκες που θα διερευνηθούν οι αστυνομικοί άρχισαν να τους χτυπάνε και να τους κλωτσάνε. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σε όλους τους τόνους δήλωναν ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές και θα τιμωρούνται αμείλικτα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις