Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Σύνοδος Κορυφής: Η συμφωνία των “27”, η Τουρκία και οι… κυρώσεις
Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Μητσοτάκης – Σύνοδος Κορυφής: Η συμφωνία των “27”, η Τουρκία και οι… κυρώσεις

Μητσοτάκης - Σύνοδος Κορυφής: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μητσοτάκης – Σύνοδος Κορυφής:  «Η καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο υπήρξε απολύτως σαφής», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου του μετά από τη Σύνοδο Κορυφής, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Ευρώπη «έκανε ένα βήμα». «Ένα βήμα, το οποίο αποτελεί την πιο ισχυρή μέχρι σήμερα προειδοποίηση στην Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης, το κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το ευρωπαϊκό συμβούλιο αποφάσισε κυρώσεις έναντι της Τουρκίας διευρύνοντας τη λίστα προσώπων και των οντοτήτων που εμπλέκονται σε παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν σταμάτησε όμως εδώ. Έδωσε εντολή στον ύπατο εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ και την ευρωπαϊκή επιτροπή να υποβάλλουν το αργότερο μέχρι το επόμενο συμβούλιο γραπτή έκθεση που θα αφορά ολοκληρωμένο το φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων» είπε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως στην πρώτη παράγραφο του λήμματος για την Τουρκία, η γειτονική χώρα καλείται να δείξει συνέπεια και συνέχεια στην αποκλιμάκωση προκειμένου να ξεκινήσουν εκ νέου οι διερευνητικές επαφές.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, γίνεται και μια ρητή αναφορά στο ζήτημα του προσφυγικού. «Για να συνοψίσω σε μια πρόταση, η Ευρώπη έκανε ένα βήμα. Έκανε ένα βήμα το οποίο αποτελεί την πιο ισχυρή μέχρι σήμερα προειδοποίηση στην Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά».

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες:

Δείτε ακόμη
Προτίμησε… Τουρκία η ΕΕ – Ήπιες κυρώσεις, έντονη αντίδραση Μητσοτάκη
ΝΔ για εξοχικό Τσίπρα: Μια ματιά στις τιμές του Σουνίου αρκεί για να ξεσπάσει κάποιος σε γέλια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις