Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10: Διευκρινίσεις για τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου
ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10: Διευκρινίσεις για τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10: «Να τηρήσουμε τώρα τα μέτρα και θα δούμε για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων»

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10: Τα επόμενα βήματα μερικής άρσης του lockdown παρουσίασαν σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Μεταξύ των μέτρων χαλάρωσης ήταν και αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Μέχρι τώρα η απαγόρευση ίσχυε από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 5 το πρωί. Η αλλαγή που έγινε στο μέτρο αυτό είναι πως πλέον η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Ο κ. Πέτσας μάλιστα προχώρησε σε διευκρινίσεις για το τι ακριβώς θα ισχύει κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Όπως τόνισε η απαγόρευση στις μετακινήσεις θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Δεν έδωσε ωστόσο σαφής διευκρινίσεις σχετικά με τις βραδιές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα ρεβεγιόν και τα οικογενεικά τραπέζια.

Είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρχει η απαγόρευση μετακίνησης από τις 10 έως τις 5 το πρωί από την Κυριακή και έως τις 7 Ιανουαρίου. Αυτό είναι το ωράριο νυχτερινής απαγόρευσης και δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει. Να τηρήσουμε τα μέτρα αυτά από την Κυριακή και μετά και καθώς θα φτάνουμε στα Χριστούγεννα θα ξαναδούμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια αφορά την παραμονή των Χριστουγέννων», σημείωσε το Στέλιος Πέτσας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις