Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κύπρος κορονοϊός μέτρα: Νέοι περιορισμοί – Τι κλείνει
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος κορονοϊός μέτρα: Νέοι περιορισμοί – Τι κλείνει

Κύπρος κορονοϊός μέτρα: Ποια νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ στην Κύπρο

Κύπρος κορονοϊός μέτρα: Σε σημερινή έκτακτη σύσκεψη το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε να προβεί σε πιο σκληρά μέτρα με στόχο να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορονοϊού, κατόπιν των εισηγήσεων της συμβουλευτικής ομάδας, την οποία άκουσε χθες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου: «Δεν υπάρχει καλός ή κακός περιορισμός. Αυτοί είναι απαραίτητοι και κυρίως δυσάρεστοι, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε την ζωή. Η υγεία μας προέχει». Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ιωάννου, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της ισχύος των υφιστάμενων μέτρων και τη λήψη επιπλέον μέτρων σε παγκύπριο επίπεδο. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

Αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών εμπορικών κέντρων (malls)

Τα υπερκαταστήματα, πολυκαταστήματα και τα μεγάλα καταστήματα πέραν των 500 τ.μ. (εξαιρείται το λιανεμπόριο τροφίμων, δηλαδή οι υπεραγορές) θα λειτουργούν με τήρηση του μέτρου του 1 ατόμου προς 10 τ.μ. και με πλαφόν στον αριθμό πελατών.

Αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης

Το μέτρο αφορά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρους εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και take away. Νοείται ότι μετά τις 9 το βράδυ επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή.

Οι χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων δύνανται να λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ μόνο για εξυπηρέτηση των προσώπων που διανυκτερεύουν στα εν λόγω ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα. Επιτρέπεται η λειτουργία των χώρων εστίασης στον Αερολιμένα Πάφου και Λάρνακας.

Τι θα ισχύει για τις εκκλησίες και εκπαίδευση

Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους θα τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών. Θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες), επιτρέπονται με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα.

Από την προσεχή Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, η φοίτηση στα δημοσία και ιδιωτικά Λύκεια, Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα γίνεται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Παράλληλα, πέραν από την αναστολή των αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων για άτομα κάτω των 18 η οποία παραμένει,  αναστέλλεται η λειτουργία των φροντιστηρίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις