Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: Μικρότερη από την αναμενόμενη η βελτίωση
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: Μικρότερη από την αναμενόμενη η βελτίωση

Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: Αρκετά μικρότερη από την αναμενόμενη χαρακτήρισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης τη βελτίωση της πορείας του κορονοϊού στη χώρα

Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: Για την πορεία της πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα μίλησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενέβης. Ο καθηγητής παραδέχτηκε πως υπάρχει βελτίωση,  αλλά όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Αυτή η βελτίωση όμως για μένα είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που περιμέναμε». Ο κ. Δερμιτζάκης εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα θα πέσουμε κάτω από χίλια κρούσματα  και πρόσθεσε ότι μια εβδομάδα μετά από αυτό μπορούμε να ανοίξουμε την αγορά και μάλιστα μπορούμε να ανοίξουμε ακόμη και την εστίαση γιατί αυτό θα μειώσει τον συνωστισμό καθώς η εστίαση θα βοηθήσει να μην συνωστίζεται ο κόσμος στα καταστήματα.

«Υπό αυτό το πλαίσιο μπορούμε να ανοίξου με, ό, τι μπορούμε να ανοίξουμε, όχι όλα μαζί. Εμπόριο, εστίαση, ο κόσμος θα διοχετευθεί εκεί μειώνοντας τον συνωστισμό»  είπε και επεσήμανε σε κάθε περίπτωση πως «Είναι επικίνδυνο το άνοιγμα ενέχει ένα ρίσκο. Μέχρι την άλλη εβδομάδα πιστεύω θα μπούμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.» Αξίζει να σημειωθεί πως ο κος Δερμιτζάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως υφίσταται ζήτημα όταν έχεις κάνει το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να μην κάνεις εξαιτίας αυτού και το εμβόλιο για κορονοϊό. Μάλιστα τόνισε πως σκοπεύει να το κάνει και ο ίδιος.

Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα
Δείτε ακόμα:
Επίδομα θέρμανσης: Ολοκληρώνεται η αναμονή – Ποιοι και πώς θα το πάρουν
Ποιες πτήσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού επιτρέπονται
Αλλάζει το ωράριο για μετακινήσεις στις γιορτές
Εντατικοί οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ για την τήρηση των μέτρων – 1.770 παραβάσεις και 3 συλλήψεις
«Η μπόρα φαίνεται να περνάει» – Θετικά μηνύματα από τη Λάρισα
Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: Εκείνος αποφεύγει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Μωρά με τεχνητή νοημοσύνη – Το αμφιλεγόμενο σχέδιο της Ιαπωνίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις