Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΕΘ κορονοϊός Ελλάδα: Η συνεχιζόμενη πίεση «φρενάρει» και την άρση των μέτρων
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΘ κορονοϊός Ελλάδα: Η συνεχιζόμενη πίεση «φρενάρει» και την άρση των μέτρων

ΜΕΘ κορονοϊός Ελλάδα: Σήμερα, εν τω μεταξύ, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Βασίλης Κικίλιας θα έχουν συνάντηση στις 9 το πρωί

ΜΕΘ κορονοϊός Ελλάδα: Τα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν να δείχνουν πτωτικές τάσεις, ωστόσο η κατάσταση στις ΜΕΘ δεν αλλάζει. Για άλλη μία ημέρα οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 600, την ώρα που 89 πολίτες άφησαν την τελευταία τους πνοή το τελευταίο 24ωρο. Η συνεχιζόμενη πίεση στις ΜΕΘ είναι αυτή που «φρενάρει» και την άρση των μέτρων, καθώς οι επιδημιολόγοι προειδοποίησαν χθες, πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να προκαλέσει «εκρηκτικές» καταστάσεις.

Μαγιορκίνης: Η επιδημία μπορεί να γίνει «εκρηκτική» ανά πάσα στιγμή

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε χθες ότι τα στοιχεία από την Ευρώπη δείχνουν ότι η πανδημία μπαίνει σε σχετική ύφεση, ωστόσο το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τα μέτρα αυτή την στιγμή, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό.

«Στην Ευρώπη βλέπουμε ύφεση κρουσμάτων και θανάτων. Στη Γαλλία υπάρχει σταθεροποίηση. Στη Γερμανία δεν υπάρχει υποχώρηση της πανδημίας, αλλά μια σημαντική σταθερότητα στα κρούσματα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει σταθεροποίηση. Στην Ιταλία τα κρούσματα είναι υψηλά, όπως και στο προηγούμενο κύμα», τόνισε αρχικά και είπε για την Ελλάδα:

«Μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι διαγνώσεις στις ηλικίες 40 με 65 και 65+ παραμένουν υψηλές. Στα παιδιά οι διαγνώσεις είναι αρκετά χαμηλές. Η βελτίωση του δεύτερου κύματος είναι πιο δύσκολη από το πρώτο κύμα. Η χαλάρωση των μέτρων σε αυτή τη φάση θα μπορούσε να φέρει έντονη πίεση στο σύστημα υγείας. Η επιδημία μπορεί να γίνει εκρηκτική ανά πάσα στιγμή».

Σύσκεψη Κικίλια – Χαρδαλιά για την πανδημία

Σήμερα, εν τω μεταξύ, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Βασίλης Κικίλιας θα έχουν συνάντηση στις 9 το πρωί προκειμένου να συζητήσουν για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, στο κτίριο «Φάρος». Χθες ο κ. Κικίλιας τόνισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ πως ο εμβολιασμός θα είναι αυτός που θα εμποδίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, ενώ στάθηκε στην δύσκολη κατάσταση που παραμένουν οι ΜΕΘ στην βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις