Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίθεση ΑΤ Κολωνού: 5 αστυνομικοί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση ΑΤ Κολωνού: 5 αστυνομικοί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Επίθεση ΑΤ Κολωνού: Μια 22χρονη συνελήφθη και παραπέμπεται με βαριές κατηγορίες στον εισαγγελέα ως ένα από τα 80 άτομα της επίθεσης.

Επίθεση ΑΤ Κολωνού: Μία 22χρονη κοπέλα συνελήφθη από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφαλείας για συμμετοχή στην ομάδα των περίπου ογδόντα κουκουλοφόρων-κρανοφόρων, οι οποίοι εξαπέλυσαν καταδρομική επίθεση κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στην διάρκεια της απόπειρας να προσεγγίσουν το Α.Τ. Κολωνού, με κοντάρια, μαχαίρια, σουγιάδες, πυροσβεστήρες, δακρυγόνα και άλλα αντικείμενα. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματισθούν πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Η Κρατική Ασφάλεια έφθασε στη σύλληψη της 22χρονης, από ένα απρόσμενο γεγονός. Στη φάση της διαφυγής τους κάποια από τα εμπλεκόμενα άτομα που πήραν μέρος στην επίθεση κατά των αστυνομικών, πέταξαν και εγκατέλειψαν στο οδόστρωμα, σακίδια πλάτης και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που έφθασαν επί τόπου, τα περισυνέλεξαν και μέσα σε ένα από τα σακίδια πλάτης, βρήκαν ανάμεσα σε άλλα προσωπικά είδη της 22χρονης και την αστυνομική της ταυτότητα! Η νεαρή του αντιεξουσιαστικού χώρου συνελήφθη κοντά στο σπίτι της, ενώ στην κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντιασφυξιογόνος μάσκα, δύο κράνη και σφεντόνα. Βρέθηκαν επίσης και ήδη στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευή ψηφιακής αποθήκευσης στοιχείων.

Επίθεση ΑΤ Κολωνού: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ , «περίπου 80 άτομα , έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη και κουκούλες «full face », επιχειρώντας να προσεγγίσουν και να επιτεθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, εξύβρισαν και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.», που είχαν σχηματίσει φραγμό για την αποτροπή τους. Κατά την επίθεση, που διήρκησε περίπου δέκα λεπτά, χρησιμοποίησαν κοντάρια, μαχαίρια, σουγιάδες, πυροσβεστήρες, δακρυγόνα, κ.λπ. αντικείμενα.

Πέντε αστυνομικοί στο 401

Τραυματίστηκαν 5 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών για παροχή πρώτων βοηθειών. Επιπλέον προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, σε αστυνομικό εξοπλισμό και σε όχημα ιδιώτη». Για την ανεύρεση της αστυνομικής ταυτότητας της νεαρής, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται: «Κατά τη διαφυγή τους, απερρίφθησαν στο οδόστρωμα σακίδια και διάφορα αντικείμενα. Βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – και κατασχέθηκαν: Σακίδιο πλάτης, με δελτίο ταυτότητας ημεδαπής κ.α. προσωπικά αντικείμενα, ξύλινο κοντάρι, δύο δακρυγόνα, υπόλειμμα δακρυγόνου – πυροκροτητή, περόνη, υπόλειμμα φωτοβολίδας και μεταλλικό κυλινδρικό αντικείμενο. Από την επισταμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αποκαλύφθηκε και ταυτοποίηθηκε μια εκ των δραστών της ως άνω επίθεσης, κάτοχος του ως άνω δελτίου ταυτότητας, η οποία εντοπίστηκε αργότερα πλησίον της οικίας της και συνελήφθη».

Η έρευνα στην οικία

Ακολούθησε η έρευνα στην οικία της. «Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της», κατά την ίδια ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντιασφυξιογόνος μάσκα, 2 κράνη, σφεντόνα, 2 l aptop, κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb stick), (2) κινητά τηλέφωνα και αφίσα με αντιεξουσιαστικό περιεχόμενο».

Βαριές κατηγορίες

Σε βάρος της 22χρονης, σχηματίσθηκε δικογραφία «για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απείθεια καθώς αρνήθηκε τη δακτυλοσκόπηση, διατάραξη κοινής ειρήνης, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή κατάθεση, ψευδή καταγγελία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων».

Η συλληφθείσα, καταλήγει η Αστυνομία, οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών, συνεχίζεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί στηρίζουν πολλά για άντληση στοιχείων στα στοιχεία που εγκαταλείφθηκαν στο οδόστρωμα κατά τη διαφυγή των αντιεξουσιαστών και τα οποία ήδη έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια για ανεύρεση αποτυπωμάτων.

Δείτε ακόμη

Τα νέα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
«Το σταδιακό άνοιγμα μπορεί να φέρει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα»
Πώς θα γίνεται η ενημέρωση για το εμβόλιο – Μέσω άυλης συνταγογράφησης, ραντεβού με μήνυμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις