Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χάρης Γαλανός κορονοϊός: Πέθανε ο «Μαρκήσιος Ντε Σαντ της νύχτας»
ΕΛΛΑΔΑ

Χάρης Γαλανός κορονοϊός: Πέθανε ο «Μαρκήσιος Ντε Σαντ της νύχτας»

Χάρης Γαλανός κορονοϊός: Σοκ στον καλλιτεχνικό προκάλεσε η είδηση ότι ο Χάρης Γαλανός, ο αγαπημένος τραγουδιστής του εφοπλιστικού λόμπι και της high society πέθανε

Χάρης Γαλανός κορονοϊός: Σοκ στον καλλιτεχνικό -και όχι μόνο- κόσμο προκάλεσε η είδηση ότι ο Χάρης Γαλανός, ο αγαπημένος τραγουδιστής του εφοπλιστικού λόμπι και της high society, που έχει συνδέσει το όνομά του με το θρυλικό Elysee στο Λονδίνο, «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊό! Ο Χάρης Γαλανός, ένας τραγουδιστής που έγραψε ιστορία στο Elysee του Λονδίνου, έσβησε σήμερα σε εντατική δημοσίου νοσοκομείου. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ελλάδα και εμφανιζόταν σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας, συνεχίζοντας να κάνει αυτό που τον έκανε διάσημο στην Βρετανία.

Προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό όπως είπε σε φίλη του – σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα- αμέσως μετά το δεύτερο lockdown και στην αρχή έλεγε ότι ήταν μια ίωση που θα περάσει. Όταν η κατάστασή του χειροτέρεψε, εισήχθη σε δημόσιο νοσοκομείο όπου μετά από λίγες ημέρες διασωληνώθηκε αφού η κατάστασή του επιδεινώθηκε αρκετά.

Το παρατσούκλι του ήταν «Μαρκήσιος Ντε Σαντ της νύχτας». Συνήθως έκλεινε το πρόγραμμά του με το τραγούδι «Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα» το οποίο μπορεί να έλεγε και τρεις φορές κατά την διάρκεια μια μόνο νύχτας, από τις τόσες που έζησε στην μεγάλη διαδρομή του…

Γαμήλιες δεξιώσεις

To 2009 o «Μαρκήσιος ντε Σαντ της νύχτας», ύστερα από 25 χρόνια στο λονδρέζικο Elysee, γνωστό και ως «κολαστήριο διασκέδασης» των Ελλήνων φοιτητών στη γηραιά Αλβιώνα, εμφανίζεται πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό. Εκτός από τις εκατοντάδες εμφανίσεις του σε πριβέ πάρτι, γαμήλιες δεξιώσεις και βαφτίσεις της high society, η εμφάνισή του σε γνωστό τότε μαγαζί της Αθήνας προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού, με δεκάδες σαμπάνιες να ανοίγουν, εκατοντάδες πανέρια με λουλούδια να εκσφενδονίζονται για πάρτη του και ολόκληρα τραπέζια να πέφτουν μπροστά στα πόδια του! Ο ήχος από το σπάσιμο των πιάτων κάθε βράδυ είναι εκκωφαντικός.

Ζεϊμπεκιά από τον πρίγκιπα Νικόλαο

Οι καυτές βραδιές στο θρυλικό Elysee της Οξφορντ Στριτ έχουν μείνει στην Ιστορία! Εκεί, στο νούμερο 13 της οδού Πέρσι, το Elysee υπήρξε για περισσότερα από πενήντα χρόνια το λατρεμένο νυχτερινό κέντρο ελληνικής διασκέδασης στο Λονδίνο.

Δημιουργοί του εμβληματικού μαγαζιού ήταν τα αδέρφια Καραγιώργη από την Αμμόχωστο της Κύπρου, που αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη στην Αγγλία, στην αγκαλιά του θείου τους Τζορτζ Βαρνάβα, που ήταν ιδιοκτήτης του παλιού εστιατορίου της οδού Πέρσι, τη δεκαετία του ’50. Οταν ο θείος το 1962 πέθανε, τα τρία δαιμόνια αδέλφια το κληρονόμησαν. Απογείωσαν τη φήμη του χάρη στην ελληνική μουσική που εισήγαγαν στα chic κόκκινα βελούδινα σαλόνια του.

Σαν στο σπίτι τους

Το μαγαζί έγινε διάσημο όχι μόνο στο εφοπλιστικό λόμπι της γηραιάς Αλβιώνας, αλλά σε γαλαζοαίματους, σταρ και billionaires γλεντζέδες όλου του πλανήτη, που κατάφερναν και χαλάρωναν στο Elysee σαν να βρίσκονται σπίτι τους, με πρώτους και καλύτερους τους Αριστοτέλη και Αλέξανδρο Ωνάση, Γιάννη Λάτση και Δημήτρη Καρέλλα. Στην ιστορία της φήμης του μαγαζιού μεταξύ άλλων έχει συνδεθεί το γλέντι της ομάδας του Παναθηναϊκού, όταν προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, στο Γουέμπλεϊ, στις 2 Ιουνίου το 1971.

Μπορεί ο ΠΑΟ να έχασε με 2-0 από τον Αγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ, αλλά στο Elysee στήθηκε ένα τρικούβερτο γλέντι με αρχηγούς τον Μίμη Δομάζο, τον Λάκη Πετρόπουλο και τα υπόλοιπα «χρυσά» παιδιά. Εκείνη τη μυθική νύχτα τραγούδησε για πρώτη φορά guest ο Χάρης Γαλανός και από τότε παρέμεινε μόνιμος, συνδέοντας το όνομά του με τη φήμη του ιστορικού μαγαζιού. Από τότε μέχρι και το 2008 πέρασαν όλοι οι Ελληνες φοιτητές και γόνοι top εφοπλιστικών οικογενειών – Τσάκος, Χατζηιωάννου, Γουλανδρής, Φαφαλιός, Πολέμης κ.ά.!

Στην ιστορία του μαγαζιού και στη μεγάλη καριέρα του Γαλανού όμως έχει μείνει το bachelor party του πρίγκιπα Παύλου την παραμονή του γάμου του (31 Ιουνίου 1995, με τη Μαρί Σαντάλ-Μίλερ), με καλεσμένους 46 πρίγκιπες που το έκαψαν…

Αντίο στον Χάρη Γαλανό, που θα ξεσηκώνει σίγουρα και τους ουρανούς…

Με πληροφορίες από Espresso

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις