Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βελόπουλος κορονοϊός: Ανέβασε fake φωτο του 2017, “παρέμβαση” Hoaxes
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος κορονοϊός: Ανέβασε fake φωτο του 2017, “παρέμβαση” Hoaxes

Βελόπουλος κορονοϊός: Διασπορά Fake News από τον Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού. Μετά το σάλο και το καρφί από τα Ελληνικά Hoaxes, την κατέβασε.

Βελόπουλος κορονοϊός: Fake news σχετικά με τον κορονοϊό συνεχίζει να διαδίδει ο πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση”, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δύο παλιές φωτογραφίες παρουσιάζοντάς τις ως σχετικές με την πανδημία. Τις τελευταίες ημέρες, διαδίδεται η ψευδής είδηση πως οι εικόνες που μεταδίδουν τα κανάλια είναι σκηνοθετημένες και οι ασθενείς που προβάλλονται σε αυτές είναι ηθοποιοί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει κορονοϊός.

Στο κλίμα λοιπόν της διασποράς Fake News για την πανδημία στο διαδίκτυο, ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέβασε δύο φωτογραφίες με δύο νοσηλευόμενους που βρίσκονται σε φορείο να καπνίζουν. “Είναι λίγο περίεργες εικόνες νομίζω, δεν νομίζετε; Τα κανάλια πιάνονται μόνα τους με τη γίδα στην πλάτη”, έγραψε αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι φωτογραφίες είναι σχετικές με την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Τα Eλληνικά Ηoaxes αποδήμησαν τα όσα ισχυρίζεται ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”. Σύμφωνα με την ανάλυσή τους, η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 2018 ενώ η δεύτερη φωτογραφία το 2017.

Στην πρώτη φωτογραφία η λέξη “ασθενοφόρο” είναι γραμμένη στη ρουμάνικη γλώσσα και όπως εύκολα μπορείτε να αντιληφθείτε οι δύο φωτογραφίες δεν έχουν καμία σχέση με την πανδημία η οποία το 2018 δεν υπήρχε ούτε ως σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ. Μάλιστα ο Κυριάκος Βελόπουλος διέγραψε μετά από λίγο την ανάρτησή του επιβεβαιώνοντας τα ελληνικά hoaxes.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις