Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουχάν κορονοϊός: Η πόλη – «σύμβολο» της πανδημίας κάνει τουριστική καμπάνια
ΚΟΣΜΟΣ

Ουχάν κορονοϊός: Η πόλη – «σύμβολο» της πανδημίας κάνει τουριστική καμπάνια

Ουχάν κορονοϊός: Μετά την πανδημία, επιχειρούν να αναδείξουν την πόλη σε... ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό

Ουχάν κορονοϊός: «Ας συναντηθούμε στην Ουχάν». Η πόλη που έμελλε να γίνει η αφετερία της πανδημίας μπαίνει και πάλι στο επίκεντρο αυτή τη φορά όμως για διαφορετικό λόγο. Ο κινεζικός ΕΟΤ διαφημίζει την πόλη προβάλλοντας τα καλύτερα αξιοθέατά της με σκοπό να προσελκύσει τουρίστες και υπόσχεται μοναδικές στιγμές σε όσους αποφασίσουν να την επισκεφθούν.

Να σημειωθεί πως η Ουχάν μπήκε σε lockdown για 76 ημέρες με τους κατοίκους να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 8 Απριλίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην πόλη των 10 εκατομμυρίων καταγράφηκαν πάνω από 50.000 κρούσματα κορονοϊού και πάνω από 3.800 νεκροί.

Κινέζοι ερευνητές: Ο κορονοϊός ίσως προήλθε από 8 άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα βρέθηκε στο στόχαστρο για την έναρξη της πανδημίας, η οποία έχει στοιχήσει τη ζωή 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, ωστόσο τώρα απολαμβάμει την κανονικότητα της. Πρόσφατα μάλιστα, Κινέζοι ερευνητές προχώρησαν, υποστήριξαν ότι ο κορονοϊός ίσως προήλθε αρχικά από οκτώ άλλες χώρες, και όχι από την Κίνα, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail, μια ομάδα από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών υποστηρίζει ότι ο ιός πιθανότατα προήλθε από την Ινδία το καλοκαίρι του 2019, όταν πιθανότατα πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους μέσω μολυσμένου νερού. Στην έρευνά της η κινεζική ομάδα χρησιμοποιεί φυλογενετική ανάλυση, μια μελέτη για το πώς μεταλλάσσεται ένας ιός, για να προσπαθήσει να εντοπίσει την προέλευση του Covid-19. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει επομένως να είναι δυνατό να εντοπιστεί η αρχική έκδοση του ιού βρίσκοντας το δείγμα του ιού με τις λιγότερες μεταλλάξεις.

Λένε, λοιπόν, ότι η χρήση αυτής της μεθόδου αποκλείει το ενδεχόμενο ο ιός που βρέθηκε στη Γουχάν να είναι ο “αρχικός” ιός, και αντ’ αυτού θεωρούν οκτώ άλλες χώρες ως πιθανότερους τόπους αρχικής μόλυνσης: Μπαγκλαντές, ΗΠΑ, Ελλάδα, Αυστραλία, Ινδία, Ιταλία, Τσεχία, Ρωσία ή Σερβία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις