Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρόστιμο σε παντρεμένο ζευγάρι: Πήραν το ίδιο ταξί και… το πλήρωσαν
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο σε παντρεμένο ζευγάρι: Πήραν το ίδιο ταξί και… το πλήρωσαν

Πρόστιμο σε παντρεμένο ζευγάρι: Πρόστιμο σε παντρεμένο ζευγάρι επέβαλαν αστυνομικοί που σταμάτησαν για έλεγχο ένα ταξί, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού.

Πρόστιμο σε παντρεμένο ζευγάρι: Αυστηροί είναι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Στο πλαίσιο των ελέγχων βέβαια, συνέβη και κάτι παράδοξο. Συγκεκριμένα, πρόστιμο σε παντρεμένο ζευγάρι επέβαλαν αστυνομικοί που σταμάτησαν για έλεγχο ένα ταξί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το πρόστιμο των 600 ευρώ (300 ευρώ έκαστος) επιβλήθηκε επειδή πήραν το ίδιο ταξί. Ο πολίτης στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο είπε χαρακτηριστικά: “Είναι δυνατόν να μην μπορούμε με τη γυναίκα μου, που είμαστε στο ίδιο σπίτι, που μοιραζόμαστε το ίδιο κρεβάτι, να μην μπορούμε να πάρουμε το ίδιο ταξί; Είναι λογικό να θέλουμε να πάμε στο Αεροδρόμιο και να πρέπει να πάρουμε δύο ταξί; Αυτό είναι άδικο”.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ΚΥΑ του υπουργείου Μεταφορών, σε ταξί και ΙΧ επιτρέπεται μόνο μέχρι ένας επιβάτης πλέον του οδηγού. Η υπέρβαση του ορίου επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα και όταν η κατ’ οίκον παραμονή τους υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη, ή σε περίπτωση που ένα άτομο χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του. Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που είχε κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τα ΙΧ και τα ταξί, σε αυτά δεν ισχύουν τα μέτρα για τον κορονοϊό μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Για παράδειγμα, στα ΙΧ επιτρέπεται ακόμη ένα άτομο, εάν πρόκειται για θέμα υγείας. Ένα άτομο δηλαδή μπορεί να έχει και συνοδό. Αντίστοιχα, οι γονείς μπορούν να συνοδέψουν το παιδί τους. Το μόνο που απαιτείται είναι να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις