Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρόστιμα κορονοϊός: Σύλληψη επιχειρηματία για παραβίαση των μέτρων
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα κορονοϊός: Σύλληψη επιχειρηματία για παραβίαση των μέτρων

Πρόστιμα κορονοϊός: Πάνω από 20 παραβάσεις στα νησιά του Ιονίου γα μη χρήση μάσκας το τελευταίο 24ωρο

Πρόστιμα κορονοϊός: Στη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης λιανικού εμπορίου, που παραβίασε τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, προέβησαν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας. Στον επιχειρηματία επιβλήθηκε, παράλληλα, διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Την ίδια ώρα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από ειδικά συνεργεία των Υπηρεσιών των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας των νησιών του Ιονίου, για χρήση μάσκας, διαπιστώθηκαν 12 παραβάσεις στην Κέρκυρα, 5 στη Λευκάδα και 4 στην Κεφαλονιά, ενώ για παραβίαση των μέτρων μετακίνησης βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις στην Κέρκυρα, 3 στη Ζάκυνθο και 3 στην Κεφαλονιά. Στον κάθε παραβάτη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Βαριά «καμπάνα» σε ιδιοκτήτρια καταστήματος

Παράλληλα, ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ανατολική Θεσσαλονίκη συνελήφθη με την κατηγορία ότι λειτουργούσε την επιχείρησή της παρά την απαγόρευση που ισχύει για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, είναι η δεύτερη φορά που παραβιάζει το συγκεκριμένο μέτρο. Καθώς είχε προηγηθεί, πάλι εν μέσω lockdown ανάλογη παραβίαση. Πρόκειται για 27χρονη, η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Ζήτησε και πήρε αναβολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερη.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης έλεγχο στο μαγαζί της, που λειτουργεί ως καφέ-ουζερί, και διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό βρίσκονταν τέσσερα άτομα. Από την ΕΛ.ΑΣ. επιβλήθηκε εναντίον της πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, καθώς είναι υπότροπη. Την προηγούμενη φορά το πρόστιμο ήταν 5.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις