Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εμβόλιο κορονοϊού – τσιπάκι: Ο Μαυραγάννης των ΑΝΕΛ εξόργισε τον Βασιλακόπουλο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβόλιο κορονοϊού – τσιπάκι: Ο Μαυραγάννης των ΑΝΕΛ εξόργισε τον Βασιλακόπουλο

Εμβόλιο κορονοϊού - τσιπάκι: Ο πρώην υφυπουργός των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης άρχισε να υποστηρίζει περίεργες θεωρίες - Βγήκε από τα ρούχα του ο Βασιλακόπουλος

Εμβόλιο κορονοϊού – τσιπάκι: Εξαλλος έγινε ο γιατρός στο πάνελ της εκπομπής του Mega με παρουσιαστή τον Νίκο Φιλιππίδη, όταν ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης, άρχισε να λέει… περίεργα πράγματα για το εμβόλιο για τον κορονοϊό και να ζητάει ειδική νομοθεσία για να μην αλλάξει το DNA του ανθρώπου με το εμβόλιο. Ο κ. Μαυραγάνης άρχισε να υποστηρίζει και διάφορες άλλες απόψεις περί αποθήκευσης δεδομένων μέσω του εμβολίου- οι γνωστές θεωρίες για το τσιπάκι, τον Σόρρος και το 5G.

Αυτός που βγήκε από τα ρούχα του ήταν ο γιατρός που συμμετείχε στην συζήτηση που κατηγόρησε τον Νίκο Μαυραγάνη για έλλειψη γνώσεων ενώ στη συνέχεια του εξήγησε επιστημονικά πώς και δεν μπορεί να γίνει αλλοίωση του DNA των ανθρώπων από το εμβόλιο.

Χωμενίδης: Ψευδές αυτό με το τσιπάκι

«Δεν εμπιστεύομαι το εμβόλιο. Ένα θέμα είναι το πρόβλημα της ασθένειας, και ένα άλλο ότι σταματήσαμε τη ζωή. Ο ΟΗΕ αρίθμησε σε 130 εκατ. τους νεκρούς, από τη φτώχια από την καραντίνα. Συγκεκριμένα είπε ότι θα είναι περισσότεροι οι νεκροί από τις καραντίνες, από ό,τι από τον ίδιο τον ιό. Έχουμε δύο φάρμακα εγκεκριμένα στις ΗΠΑ. Υπάρχουν και άλλα που χρησιμοποιούνται. Γιατί αυτά ο ελληνικός ΕΟΦ δεν τα δίνει; Ο ανθρωπισμός δεν μπορεί να είναι a la carte», σημείωσε ο κ. Μαυραγάνης, με την ένταση στην κουβέντα να ανεβαίνει.

«Αυτό που είπε ο κ. Μαυραγάνης ότι ο πρόεδρος της Κίνας είπε ότι πρέπει να ελέγχουμε τους ανθρώπους βάζοντάς τους τσιπ στο σώμα, δε συνέβη ποτέ. Είναι εντελώς ψευδές», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Χωμενίδης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Μαυραγάνη, ο οποίος αναφέρθηκε σε επίσημη δημοσίευση του MIT, που έκανε λόγο για ψηφιακό πιστοποιητικό που θα συνοδεύει το εμβόλιο.

«Ο αμερικανικός FDA που θα κρίνει αν το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, θα έχει λάβει γνώση της ανακοίνωσης του ΜΙΤ. Αν δώσει έγκριση σημαίνει ότι έχει δώσει σε αυτή την ανακοίνωση την αντίστοιχη βαρύτητα», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

“Άνθρωποι σαν και εσάς έχουν θητεύσει σε υπουργικούς θώκους’

Ωστόσο, τα λεγόμενα του κ. Μαυραγάνη εξόργισαν τον κ. Βασιλακόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι «Αυτά που λέτε δεν έχουν επιστημονική βάση και είναι επιεικώς αρλούμπες. Δεν μπορείτε να λέτε αρλούμπες στην τηλεόραση. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι άνθρωποι σαν και εσάς έχουν θητεύσει σε υπουργικούς θώκους».

«Με τον ίδιο τρόπο που μας λέει ψέματα ο κ. Μαυραγάνης για τον πρόεδρο της Κίνας, με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαμε να φέρουμε έναν αστρολόγο. Γιατί να έχει λόγο ο κ. Μαυραγάνης;», είπε ο κ. Χωμενίδης.

«Έχω μία πρόταση. Εφόσον όσα λέω είναι αρλούμπες και αστοιχείωτα. Εφόσον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί αύριο το πρωί να ψηφίσει με δύο διατάξεις, ότι δεν θα υπάρχει συνδυασμός εμβολίου με μηχανισμό αποθήκευσης μέσα στον άνθρωπο, ή γενετική τροποποίηση του γενετικού κώδικα του ανθρώπου. Το προτείνουμε αυτή τη στιγμή από την εκπομπή σας, απάντησε ο κ. Μαυραγάνης.

«Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί παραπληροφόρηση. Αυτό που είπατε σαν πρόταση λέει ότι μπορεί το εμβόλιο που θα γίνει να τροποποιήσει το γενετικό υλικό του ανθρώπου. Το εμβόλιο που θα γίνει είναι εμβόλιο RNA. Το γενετικό υλικό του ανθρώπου είναι DNA. Ο άνθρωπος έχει ένζυμα που μετατρέπουν το DNA σε RNA, ποτέ το αντίστροφο. Δεν γίνεται αυτό που λέτε», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Τα εμβόλια τα καινούργια, όπως της Pfizer και της Moderna, είναι εμβόλια messenger RNA και για τη φαρμακολογία ήταν το Άγιο Δισκοπότηρο. Είχαμε τρία μεγάλα προβλήματα στη δημιουργία τους. Το πρώτο είναι ότι το messenger RNA είναι ασταθές, το δεύτερο ότι δεν μπορεί να περάσει την κυτταροπλασματική μεμβράνη και το τρίτο είναι η εκλεκτική στόχευση κυττάρων. Αν αυτό μπορεί να γίνει με ένα όχημα, για το όχημα δεν υπάρχει επιστημονική γνώση, δεν ξέρουμε πώς το έκαναν. Τα στοιχεία θα ανοίξουν στις 8 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει», σημείωσε από τη μεριά του ο κ. Κούβελας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις