Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

26

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ναγκόρνο Καραμπάχ νέα: Τουρκορωσική συμφωνία για κοινό κέντρο που θα επιβλέπει την κατάπαυση πυρός
ΚΟΣΜΟΣ

Ναγκόρνο Καραμπάχ νέα: Τουρκορωσική συμφωνία για κοινό κέντρο που θα επιβλέπει την κατάπαυση πυρός

Ναγκόρνο Καραμπάχ νέα: «Συμφωνία υπογράφηκε στο τέλος των συνομιλιών σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες της δημιουργίας του κοινού τουρκορωσικού κέντρου και με τις αρχές λειτουργίας του», ανακοίνωσε μέσω του Twitter το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ναγκόρνο Καραμπάχ νέα: Η Τουρκία υπέγραψε με τη Ρωσία συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου παρατήρησης που θα έχει ως αποστολή να επιτηρεί την κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. «Συμφωνία υπογράφηκε στο τέλος των συνομιλιών σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες της δημιουργίας του κοινού τουρκορωσικού κέντρου και με τις αρχές λειτουργίας του», ανακοίνωσε μέσω του Twitter το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Καταβάλλονται οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε το κέντρο να είναι επιχειρησιακό μέσα στις συντομότερες προθεσμίες», πρόσθεσε το τουρκικό υπουργείο χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για τη συμφωνία αυτή. Μνημόνιο για τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου ελέγχου είχε υπογραφεί στα μέσα Νοεμβρίου από την Άγκυρα και τη Μόσχα. Η Τουρκία είχε υποστηρίξει τότε πως το κέντρο αυτό θα δημιουργούνταν σε σημείο που θα επιλεγόταν από το Αζερμπαϊτζάν.

Δείτε ακόμα:
Ποιοι θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο του κορονοϊού – Πότε έρχεται στην Ελλάδα
Η αποτυχία της Μέρκελ και ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιβολή κυρώσεων της Τουρκίας
Παραμάγαζο “θανάτου” στο σχολείο της Γκράβας – Τα “πορτοκάλια”, οι “σερβιέτες” και ο “Μάρκος”
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις