Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επιπτώσεις κορονοϊού οικονομία: Προειδοποίηση Μέρκελ για την μετατόπιση της ισχύος στην Ασία
ΚΟΣΜΟΣ

Επιπτώσεις κορονοϊού οικονομία: Προειδοποίηση Μέρκελ για την μετατόπιση της ισχύος στην Ασία

Επιπτώσεις κορονοϊού οικονομία: «Στην Κίνα και τη Νότια Κορέα φορούν μάσκες και δεν έχουν διαδηλωτές κατά των περιοριστικών μέτρων», είπε η Μέρκελ

Επιπτώσεις κορονοϊού οικονομία: «Στην Κίνα και τη Νότια Κορέα φορούν μάσκες. Δεν έχουν διαδηλωτές κατά των περιοριστικών μέτρων», είπε η Μέρκελ. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα για τη μετατόπιση της οικονομικής ισχύος στον κόσμο λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

«Η πανδημία θα μας πάει πίσω οικονομικά. Πού θα καταλήξουμε εμείς, πού η Κίνα, πού πηγαίνει η Νότια Κορέα όταν όλοι φορούν τις μάσκες τους πολύ καλύτερα από μας και δεν έχουν τόσες πολλές διαδηλώσεις αντιπάλων των προστατευτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, αλλά ανακάμπτουν ήδη;» είπε η καγκελάριος Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Πρέπει να αναρωτηθούμε πού θα καταλήξει η Ευρώπη μετά την κρίση», είπε, υπαινισσόμενη τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού και τους συναφείς περιορισμούς. «Αυτό θα σημάνει μια αναδιάταξη των περιοχών, πιστεύω. Φυσικά και σέβομαι το δικαίωμα διαδήλωσης. Η Γερμανία (όμως) δεν μπορεί και δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τα μέσα που χρησιμοποιεί η Κίνα με το σύστημα ελέγχου της. Εν τούτοις πρέπει να κάνουμε μια συνολική προσπάθεια για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί τεχνολογικά», τόνισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις