Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αυτοκίνητο Τρίερ – Γερμανία: Τέσσερις οι νεκροί, ανάμεσά τους ένα βρέφος
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκίνητο Τρίερ – Γερμανία: Τέσσερις οι νεκροί, ανάμεσά τους ένα βρέφος

Αυτοκίνητο Τρίερ - Γερμανία: Κινητοποίηση της αστυνομίας στη Γερμανία καθώς αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς και υπάρχουν 4 νεκροί περισσότεροι από 15 τραυματίες

Αυτοκίνητο Τρίερ – Γερμανία: Τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 15 τραυματίες άφησε πίσω του ο οδηγός που έπεσε νωρίτερα σήμερα με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Trier, στη Γερμανία. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ένα βρέφος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης, ο οποίος έχει συλληφθεί, είναι 52 ετών, Γερμανός, και κάτοικος της περιοχής. Τα κίνητρά του, ωστόσο, παραμένουν ασαφή, ενώ γίνεται λόγος για «κατάσταση αμόκ». «Θα πρέπει να ρωτήσουμε τον δράστη και αυτό είναι για την ώρα δύσκολο», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης οδήγησε εσκεμμένα το μάρκας Range Rover αυτοκίνητό του προς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον πεζόδρομο, ενώ κινείτο επί σχεδόν ένα χιλιόμετρο με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε. «Κάποιοι άνθρωποι πετάχτηκαν στον αέρα από τη σύγκρουση», δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η στιγμή της σύλληψης

Σε άλλο βίντεο φαίνεται καθαρά η στιγμή της σύλληψης του οδηγού του μοιραίου οχήματος. Άντρες της γερμανικής αστυνομίας έχουν ακινητοποιήσει τον οδηγό ο οποίος φαίνεται πως δεν αντιστέκεται ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το σημείο.

Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίζεται και το αυτοκίνητο που έριξε επάνω στους πεζούς, ο αγνώστων στοιχείων άντρας στο μπροστινό μέρος του οποίου είναι εμφανή και τα σημάδια της πρόσκρουσης.

Η Αστυνομία ζητά να από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή

Η Αστυνομία της περιοχής ανακοίνωσε ότι τα κίνητρά του δράστη παραμένουν άγνωστα ενώ με ανάρτησή της στο Twitter, ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των υγειονομικών συνεργείων και των δυνάμεων ασφαλείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τριερ, που βρίσκεται στα σύνορα της Γερμανίας με το Λουξεμβούργο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις