alphafreepress.gr / PLUS / Ψωμί στο τηγάνι – συνταγή: Διαφορετικό, εντελώς αφράτο
PLUS

Ψωμί στο τηγάνι – συνταγή: Διαφορετικό, εντελώς αφράτο

Ψωμί στο τηγάνι - συνταγή: Το ψωμί τρώγεται όλη μέρα, πηγαίνει με τα πάντα, γίνεται η τέλεια βάση για σπιτικά σαντουιτσάκια, οπότε πολύ λογικά οι συνταγές για ψωμί σάρωσαν το τελευταίο διάστημα.

Ψωμί στο τηγάνι – συνταγή: Η καραντίνα έστρεψε πολλούς στην κουζίνα, με τους περισσότερους εξ αυτών να πειραματίζονται με το ψωμί. Οι συνταγές ψωμιού που κυκλοφορούν πολλές. Συνταγή για ψωμί στη γάστρα, συνταγή για ψωμάκια μπέργκερ, συνταγή για ψωμί του τοστ. Το ψωμί τρώγεται όλη μέρα, πηγαίνει με τα πάντα, γίνεται η τέλεια βάση για σπιτικά σαντουιτσάκια, οπότε πολύ λογικά οι συνταγές για ψωμί σάρωσαν το τελευταίο διάστημα.

Μια συνταγή για ψωμί διαφορετική, που γίνεται στο τηγάνι, σχετικά εύκολη, και το αποτέλεσμα εξαιρετικά αφράτο.

Υλικά συνταγής για ψωμί στο τηγάνι
00 γραμμάρια αλεύρι
7 γραμμάρια μαγιά
200 με 220 ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια ζάχαρη
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής για ψωμί στο τηγάνι

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό (προσοχή, όχι καυτό, γιατί θα κάψει τη μαγιά και δεν θα φουσκώσει το ψωμί μας) και ζυμώνουμε.
Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά μας προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Προσθέτουμε αλεύρι ή νερό μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Μόλις έχουμε φτιάξει τη ζύμη μας σε μπάλα, βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και περνάμε από πάνω.
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει για 1,5 ώρα.
Ζυμώνουμε ελαφρά ξανά και φτιάχνουμε το ζυμάρι μας σε μια μπάλα.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι μας, βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα ακόμη.
Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και απλώνουμε το ζυμάρι μας σε όλο το τηγάνι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί.
Οταν ψηθεί από τη μια πλευρά, το γυρνάμε με τη βοήθεια ενός πιάτου (λαδώνουμε πρώτα το τηγάνι).
Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.