Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

26

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γυναικολόγος Λάρισα – κορονοϊός: Έχασε τη μάχη 49χρονος γιατρός
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικολόγος Λάρισα – κορονοϊός: Έχασε τη μάχη 49χρονος γιατρός

Γυναικολόγος Λάρισα - κορονοϊός: Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας

Γυναικολόγος Λάρισα – κορονοϊός: Δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον κορωνοϊό και να κρατηθεί στη ζωή ο 49χρονος μαιευτήρας γυναικολόγος Νεκτάριος Χαλβαντζάς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Ο εκλιπών διατηρούσε την τελευταία δεκαετία γυναικολογικό ιατρείο στη θεσσαλική πόλη, ήταν επιστημονικός συνεργάτης σε μεγάλο μαιευτήριο και εξειδικευμένος στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Καταγόταταν από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή τον θάνατο του 49χρονου συναδέλφου μαιευτήρα-γυναικολόγου Νεκτάριου Χαλβαντζά από κορωνοϊό, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους του. Παράλληλα ευχόμαστε σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους στις δομές Υγείας που νοσούν ή είναι απλά θετικοί από τον COVID-19, γρήγορη ανάρρωση και ομαλή επάνοδο στα καθήκοντά τους, που δεν είναι άλλα από την μάχη για τη σωτηρία των συμπολιτών μας.

Ο υγειονομικός κλάδος μετρά αυτή τη στιγμή σημαντικές απώλειες, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο το σύστημα Υγείας ενώ παράλληλα επαυξάνει την ευθύνη της Πολιτείας για ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – υλικά – σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός – οργάνωση ΠΦΥ – κτηριακή αναβάθμιση. Επιπρόσθετα αυξάνει την ευθύνη των συμπολιτών μας για αυτοπεριορισμό και αυστηρή τήρηση των προστατευτικών και περιοριστικών μέτρων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις