Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

26

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άρση μέτρων Θεσσαλονίκη: “Να μην ανοίξουμε καθόλου, δεν έχουμε κρεβάτια”
ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων Θεσσαλονίκη: “Να μην ανοίξουμε καθόλου, δεν έχουμε κρεβάτια”

Άρση μέτρων Θεσσαλονίκη: «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει αν θα ανοίξει θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του.»

Άρση μέτρων Θεσσαλονίκη: «Να μην ανοίξουμε και ειδικά χωρίς περιοριστικά μέτρα» προτείνει ο Νικόλαος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ  στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Όπως εξήγησε ο κ. Καπραβέλος στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι τραγική, καθώς τα κρεβάτια της εντατικής είναι πλήρη. «Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε.», είπε. Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι το δεύτερο κύμα ξεκινάει τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Μάρτιο. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει αν θα ανοίξει θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του.»

«Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα. Από μένα και τη μαρτυρική Θεσσαλονίκη δεν θα ακούσετε ποτέ για άνοιγμα. Θα σας λέμε περιοριστικά μέτρα.», τόνισε ο Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου.  «Την πατήσαμε. Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη.», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, επεσήμανε τη σημασία της τήρησης των μέτρων. «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα το 3ο κύμα θα είναι φοβερό. Ο ιός έχει φοβερή μεταδοτικότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας.»

Θεσσαλονίκη: Καλύτερη η εικόνα

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία, μειώθηκε ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη χθες κάτι που αποτέλεσε χαραμάδα αισιοδοξίας. Παρόλα αυτά, παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία της πόλης. Και χθες, η Θεσσαλονίκη είχε τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού πανελλαδικώς, με 486 μολύνσεις. Είναι γεγονός ότι στην συμπρωτεύουσα διενεργούνται καθημερινά πάρα πολλά τεστ κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι από σήμερα ιδιωτική κλινική θα δέχεται περιστατικά Covid, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει τα νοσοκομεία.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση που είχαν μαζί του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογράμμισαν την ανάγκη να μην λειτουργήσουν τα σχολεία και η εστίαση μέχρι τα Χριστούγεννα. Κι αυτό όπως είπαν γιατί προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις