Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κατάρ – Τουρκία: Ο Ερντογάν… τα πουλάει όλα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατάρ – Τουρκία: Ο Ερντογάν… τα πουλάει όλα

Κατάρ - Τουρκία: Στα χέρια του Κατάρ περνά το 10% του Χρηματιστηρίου της Τουρκίας, με τις δύο χώρες να υπογράφουν σήμερα συνολικά δέκα νέες συμφωνίες σε μια συνάντηση που έλαβε χώρα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Κατάρ – Τουρκία: Ανάκαμψη της οικονομίας και φαραωνικά έργα υπόσχεται στους πολίτες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την οικονομική συμφωνία με το Κατάρ. Μια συμφωνία που επικρίνει έντονα η αντιπολίτευση, καθώς πουλάει όλα τα «ασημικά» του Δημοσίου.  Αμέσως μετά την επίσκεψη του εμίρη του Κατάρ, Αλ Σάνι στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε μέρος των συμφωνών που έχουν υπογραφεί. Έτσι,το 10% του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης πωλείται σε καταριανό fund έναντι του ποσού των 300 εκατ. δολαρίων, ενώ προχωρά και στην πώληση του λιμανιού της Αττάλειας. Σε καταριανά χέρια περνά και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Τουρκία με αντίτιμο ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Στο μεταξύ ο Ερντογάν, που είναι και πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του τουρκικού δημοσίου και στο οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων οι τουρκικές τράπεζες, οι αερογραμμές, η Turk Telecom, ανακοίνωσε ότι θα πουληθούν και πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία στο Κατάρ. Μάλιστα, μίλησε και για ένα ακόμα μεγάλο σχέδιο, από το οποίο θα έρθουν μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια από το Κατάρ.  Για τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, η οποία είχε μπει στο συρτάρι, φαίνεται ότι επανέρχεται και ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ήδη ξεκίνησε η δημοπράτηση του έργου, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης τάσσεται κατά αυτού του σχεδίου, καθώς η διώρυγα θα παρακάμπτει τον Βόσπορο κι αυτό είναι ένα ερωτηματικό για τη ναυσιπλοΐα.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγόρησε τον Ερντογάν για την πώληση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας και δήλωσε ότι «σε λίγο θα πουλήσει και το παλάτι και δε θα απορήσουμε καθόλου γι’ αυτό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις