Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιάννης Μπουτάρης βιβλίο: «Εξήντα χρόνια τρύγος», οι επιτυχίες, ο αλκοολισμός
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Μπουτάρης βιβλίο: «Εξήντα χρόνια τρύγος», οι επιτυχίες, ο αλκοολισμός

Γιάννης Μπουτάρης βιβλίο: Στο βιβλίο αυτό ο Γιάννης Μπουτάρης γράφει για το κρασί και τα κτήματά του, ενώ περιγράφει και τη μάχη του με το «τέρας» του αλκοολισμού

Γιάννης Μπουτάρης βιβλίο: H ενασχόληση του Γιάννη Μπουτάρη με τα κρασιά μετρά πολλά χρόνια και αναρίθμητα βραβεία για τις ποικιλίες και τα κτήματά του. Με το προσωνύμιο Κυρ-Γιάννης στα κρασιά του, ο Γιάννης Μπουτάρης έβαλε το ελληνικό κρασί σε ράφια του κόσμου. Σήμερα μετρά εξήντα χρόνια στο χώρο του κρασιού και γράφει ένα βιβλίο για τη ζωή του, μέσα, γύρω από αυτό.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ανιστορεί την προδιαγεγραμμένη, λόγω οικογενειακής παράδοσης, ενασχόλησή του με τα κρασιά, τη συλλογική του δράση, τις καινοτομίες και τις συγκρούσεις που σημάδεψαν τον κλάδο στην Ελλάδα από τη μεταπολεμική περίοδο ως τις μέρες μας. Γλαφυρές περιγραφές για τα σημαντικά κτηματα του τόπου, που διατηρεί, σε Γιαννακοχώρι Νάουσας και Αμύνταιο, σε ένα βιβλίο με «μυρωδιές». Το βιβλίο του Γιάννη Μπουτάρη «Εξηντα χρόνια τρύγος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Στο βιβλίο αυτό ο Γιάννης Μπουτάρης γράφει για το κρασί και τα κτήματά του, ενώ περιγράφει και τη μάχη του με το «τέρας» του αλκοολισμού που κατάφερε να νικήσει, αλλά και τη βοήθεια που αξιώθηκε να δώσει σε άλλους εξαρτημένους. Εξήντα χρόνια τρύγος δεν του αρκούν, όπως σημειώνει ενώ η αφήγησή του ολοκληρώνεται με το απραγματοποίητο, μέχρι στιγμής, όραμά του.

«Πολιτικές θέσεις και αμφιλεγόμενα στοιχεία της συμπεριφοράς του, τα οποία έχουν διχάσει τον δημόσιο διάλογο, ξεπηδούν στην αφήγησή του πλάι σε σπαράγματα από έντονες οικογενειακές στιγμές και αποτυπώνουν τη θυμοσοφία, το χάρισμα, τις αντιφάσεις και τελικά τον απολογισμό του οινοποιού κυρ Γιάννη» αναφέρουν με αφορμή το βιβλίο οι εκδόσεις Πατάκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις