Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παπαλουκάς κατάθλιψη: Η δύσκολη περίοδος που σταμάτησε το μπάσκετ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παπαλουκάς κατάθλιψη: Η δύσκολη περίοδος που σταμάτησε το μπάσκετ

Παπαλουκάς κατάθλιψη: Τι είπε ο Θοδωρής Παπαλουκάς για τη μάχη που έδωσε με τη κατάθλιψη όταν σταμάτησε το μπάσκετ.

Παπαλουκάς κατάθλιψη: Για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη όταν σταμάτησε το μπάσκετ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Θοδωρής Παπαλουκάς. Μιλώντας στο ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Χιούστον το λύσαμε”, ο Θοδωρής Παπαλουκάς αφού αποκάλυψε πως πέρασε κατάθλιψη μόλς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τόνισε πως ήταν μια δύσκολη περίοδος της ζωής του. “Πέρασα κατάθλιψη μόλις σταμάτησα το μπάσκετ. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Πρέπει να σκοτώσεις τον παίκτη που έχεις μέσα σου. Για ένα, δύο χρόνια μόλις σταματήσεις δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα”, είπε ο πρώην διεθνής άσος.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως εκείνη την περίοδο “δεν έχεις πρόγραμμα ξαφνικά και έτσι έκανα πράγματα που είχα στερηθεί τα χρόνια που αγωνιζόμουν. Έβγαινα, πήγαινα για καφέδες και λέω ένα πρωί οκ, αυτή η ζωή τέλειωσε, πρέπει να συνεχίσω”.

“Θα μπορούσα να συνεχίσω”

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να συνέχιζε το μπάσκετ, υπογραμμίζοντας πως θα μπορούσε να συνεχίζει να παίζει σωματικά, όχι όμως εγκεφαλικά. “Όταν έχεις βγάλει κάποια λεφτά, έχεις νιώσει τη δόξα και βλέπεις ότι αρχίζει να σε παίρνει αγωνιστικά η “κάτω βόλτα” θες να αποχωρήσεις με ψηλά το κεφάλι”, δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

Μια γεμάτη και ένδοξη καριέρα

Έχει κερδίσει τίτλους, έγινε Πρωταθλητής Ευρώπης, δευτεραθλητής κόσμου, MVP player και είναι καταχωρημένος στη μνήμη μας ως ηγετική φυσιογνωμία. Ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής, που οι γνώστες του έχουν δώσει το παρατσούκλι “Τσάρος” οδήγησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2006 και το 2008 στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1977 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του σε μικρή ηλικία στην ομάδα του Εθνικού Ελληνορώσων, συνέχισε στους Αμπελοκήπους, στη Δάφνη, στον Πανιώνιο, και πήφρε μεγάλη μεταγραφή στον Ολυμπιακό, μέχρι που έσπασε το συμβόλαιό του και ακολούθησε νέο συμβόλαιο με ελευθέρας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας έως το καλοκαίρι του 2008 που επέστρεψε ξανά στον Ολυμπιακό.

Το 2011-2012 αγωνίστηκε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το Δεκέμβρη 2012 υπέγραψε συμβόλαιο με τη ρωσική ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ είχε αρνηθεί προτάσεις για συμμετοχή στο NBA. Ένα χρόνο μετά αποφάσισε να αποχωρήσει από τα γήπεδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις