Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αδαμοπούλου ΜεΡΑ25 – μολότοφ: Αίρεται η ασυλία της μετά την απίστευτη καταγγελία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδαμοπούλου ΜεΡΑ25 – μολότοφ: Αίρεται η ασυλία της μετά την απίστευτη καταγγελία

Αδαμοπούλου ΜεΡΑ25 - μολότοφ: Σε ανακοίνωσή του, το ΜεΡΑ25 κάνει λόγο για «άθλια αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, κυρίως από την πλευρά της συμπολίτευσης» με την οποία συνεχίζεται «η προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών».

Αδαμοπούλου ΜεΡΑ25 – μολότοφ: Με μια οξύτατη επίθεση αντέδρασε το ΜέΡΑ25 και προσωπικά ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης στην δίωξη της βουλευτού του κόμματος Αγγελικής Αδαμοπούλου, “σχετικά με τις θέσεις που ανέπτυξε κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις”, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του ΑΠΕ. Ο κ. Βαρουφάκης- ο οποίος πρωταγωνίστησε την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου σε εκδηλώσεις ανυπακοής με τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας- σε ανάρτησή του τόνισε ότι “η δίωξη βουλευτών που δεν “συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις” συνεχίζεται. Νέος στόχος η Αγγελική που τόλμησε να πει την αλήθεια στη Βουλή. Αφού έχασαν τον έλεγχο της πανδημίας επιταχύνουν συνειδητά την διολίσθηση προς την κοινοβουλευτική δικτατορία”.

Αυτό που δεν λέει η ανακοίνωση του κόμματος και το τηλεγράφημα του ΑΠΕ, είναι το ποια είναι η καταγγελία της βουλευτίνας του κ. Βαρουφάκη.

Η κ. Αδαμοπούλου υποστήριξε ότι τις μολότοφ στις διαδηλώσεις τις ρίχνουν κουκουλοφόροι αστυνομικοί, χωρίς φυσικά να προσκομίσει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει την παράδοξη- το λιγοτερο- άποψή της.

Η αντίδραση του ΜεΡΑ25

Την καταγγελία υιοθέτησε και το ΜεΡΑ25 κάνοντας λόγο για “δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών καταστολής του διεκδικητικού κινήματος”. Σε κάθε περίπτωση εναντίον της κ. Αδαμοπούλου στράφηκε η ‘Ενωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας που υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής ψήφισε κατά πλειοψηφία να αρθεί η ασυλία της βουλευτίνας του ΜεΡΑ25, το ΚΙΝΑΛ ψήφισε παρών.

«Κατά» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, με την Αγγελική Αδαμοπούλου να επισημαίνει «Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, τον κ.Τζανακόπουλο και τον κ.Γκιόκα, που όχι μονάχα καταψήφισαν, αλλά έδωσαν μάχη καταγγέλλοντας την αντιδημοκρατική τακτική των προσχηματικών και κακόβουλων εγκλήσεων κατά Βουλευτών πίσω από τις οποίες κρύβεται σκοπιμότητα πολιτικής δίωξης και στοχοποίησής τους, ώστε να ναρκοθετηθεί ο αντιπολιτευτικός λόγος τους. Η παρωδία συνεχίζεται, ο αγώνας τώρα αρχίζει.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις