Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Γιουρόπα Λιγκ: Ναυάγιο!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Γιουρόπα Λιγκ: Ναυάγιο!

ΑΕΚ - Γιουρόπα Λιγκ: Η Ενωση σκιά του καλού της εαυτού ηττήθηκε 0-3 από τη Ζόρια και πλέον η πρόκριση έγινε εξαιρετικά δύσκολη

ΑΕΚΓιουρόπα Λιγκ: Ευρωπαϊκό “ναυάγιο” για την ΑΕΚ! Η “Ένωση” συντρίφτηκε με 0-3 από την Ζόρια. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα μπήκε δυνατά και πήρε αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πίεσε τους Ουκρανούς και κυνήγησε το γκολ, ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους για την άμυνα των Ουκρανών με εξαίρεση ένα πολύ ωραίο σουτ του Λιβάγια. Δεν είχαν τρόπους να διασπάσουν την άμυνα της Ζόρια και περιορίστηκαν σε μία φλύαρη κατοχή.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πολύ κλειστά και κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση των “κιτρινόμαυρων”. Επιθετικά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στους γηπεδούχους και δεν απείλησαν τον Αθανασιάδη. Όμως, το πλάνο τους λειτούργησε πολύ σωστά και “μπλόκαραν” την ΑΕΚ. Έτσι, το παιχνίδι κύλησε χωρίς ιδιαίτερο θέαμα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

ΑΕΚ – Γιουρόπα Λιγκ: Το β’ ημίχρονο

Στο β’ μέρος, η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Η ΑΕΚ έμεινε νωρίς με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Σάκχοφ στο 48’. Οι Ουκρανοί το εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και πίεσαν την “Ένωση”. Έκαναν φάσεις και άνοιξαν το σκορ στο 61’ με τον Χρόμοφ. Η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν στο 68’ μια στραβοκλωτσιά του Σβάρνα βρήκε στο δοκάρι.

Στην συνέχεια όμως ήταν ακίνδυνη επιθετικά και η Ζόρια έφτασε στην επίτευξη δεύτερου γκολ. Στο 75’ ο Καμπάγεφ με όμορφο σουτ έκανε το 0-2 και σφράγισε τη νίκη. Στο 86’ κατάφεραν να αυξήσουν την διαφορά τους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουρτσένκο. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι ελπίδες της ΑΕΚ για πρόκριση είναι πλέον κυρίως μαθηματικές.

Το φίλμ του αγώνα:

ΓΚΟΛ: Χρόμοφ 61’, Καμπάγεφ 75’, Γιουρτσένκο 86’ (πεν)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Σάκχοφ 48’

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αλίγιαρ Αγκάγεφ (Αζερμπαϊτζάν), Βοηθοί: Ζεϊνάλ Ζεϊνάλοφ (Αζερμπαϊτζάν), Ακίφ Αμιράλι (Αζερμπαϊτζάν)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Αθανασιάδης, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας (Βασιλαντωνόπουλος 82’), Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (Γαλανόπουλος 66’), Ινσούα, Σιμόες (Μαχαίρας 87’), Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Λιβάγια, Τάνκοβιτς (Ανσαριφάρντ 66’)

Ζόρια (Β. Σκρίπνικ): Σεβτσένκο, Τσιγκάνικς, Αμπού Ανά, Βέρνιντουμπ, Φαβόροβ, Ιβανισένια, Κοτσέρχιν (Λούνοφ 82’), Γιουρτσένκο (Πέροβιτς 87’), Χρόμοφ (Αλιγιάρ 87’), Χλάντκι (Ναζαρίνια 63’), Καμπάγεφ (Χριν 87’).

Δείτε ακόμη:

Έχασε, αλλά δεν χάθηκε τίποτα, ο Ολυμπιακός 0-1 από τη Σίτι
Πήρε το εισιτήριο στα νοκ άουτ και η Μπάγερν, 3-1 τη Σάλτσμπουργκ
Το γκολ του… Θεού – Όταν όλοι δάκρυσαν με τον Ντιέγκο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις