Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ιλίρ Μέτα πάρτι – κορονοϊός: H σύζυγος του Αλβανού προέδρου αρνείται ότι υπάρχει Covid
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιλίρ Μέτα πάρτι – κορονοϊός: H σύζυγος του Αλβανού προέδρου αρνείται ότι υπάρχει Covid

Ιλίρ Μέτα πάρτι - κορονοϊός: Η ίδια ισχυρίστηκε ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό αλλά δεν κατάλαβε τίποτα

Ιλίρ Μέτα πάρτι – κορονοϊός: Σάλος προκλήθηκε στην Αλβανία μετά την αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος της χώρας, Ιλίρ Μέτα και η σύζυγός του παραβρέθηκαν σε εκδήλωση στην οποία ήταν συγκεντρωμένα περισσότερα από δέκα άτομα, παρά την απαγόρευση λόγω μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του Covid-19 στη χώρα. Συνολικά 30 άτομα ήταν παρόντες στο πάρτι του 35χρονου ηθοποιού, αναμεσά τους και ο τοπικός δήμαρχος Έριον Ισάϊ, που από την αστυνομία τους επιβλήθηκε πρόστιμο 80 ευρώ έκαστος. Παράλληλα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου καλείται να πληρώσει πρόστιμο 8.100 ευρώ.

Τα γενέθλια του ηθοποιού, είχαν ως αποτέλεσμα επίσης έξι αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού να τεθούν σε διαθεσιμότητα επειδή δεν μπήκαν στο επίμαχο εστιατόριο για έλεγχο. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν μετά από δημοσιοποίηση βίντεο που εμφάνιζε την πρώτη κυρία της Αλβανίας σε… τσακίρ κέφι. Από την πλευρά του ο Αλβανός πρόεδρος δήλωσε πως τηρούνταν όλες οι προβλεπόμενες αποστάσεις, ενώ έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια από την κυβέρνηση Ράμα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της άνοιξης.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Η σύζυγος του προέδρου και αρχηγός του κινήματος για την Σοσιαλιστική Ένταξη, Μόνικα Κριεμάδι, μετά τις αποκαλύψεις, έδωσε τη δική της εκδοχή σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η οποία, ωστόσο ήταν πολύ… χειρότερη από ό,τι θα περίμενε κανείς, καθώς υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός! Η ίδια ανέφερε ότι είχε προσβληθεί και η ίδια από τον ιό αλλά δεν κατάλαβε τίποτα, ενώ τόνισε ότι δεν μεταδόθηκε η νόσος στον σύζυγό της τον οποίο -όπως χαρακτηριστικά είπε- είχε ήδη φιλήσει στο στόμα. Μάλιστα όπως ανέφερε, αυτό το διαπίστωσαν εκ των υστέρων από τις μικροβιολογικές εξετάσεις Ιταλοί γιατροί καθώς η ίδια υποβλήθηκε σε εγχείρηση για αφαίρεση αμυγδαλών.

Πάντως για την πρώτη κυρία της Αλβανίας, δεν είναι πρώτη φορά που επιβλήθηκε πρόστιμο λόγω μέτρων κατά της πανδημίας. Το προηγούμενο διάστημα δύο φορές πλήρωσε 25 και 40 ευρώ αντίστοιχα πρόστιμο, επειδή δεν φορούσε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις