Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σπέτσες φονικό – νέα στοιχεία: Μπαρ, ναρκωτικά, όπλα
ΕΛΛΑΔΑ

Σπέτσες φονικό – νέα στοιχεία: Μπαρ, ναρκωτικά, όπλα

Σπέτσες φονικό - νέα στοιχεία: Το φονικό με θύμα έναν 26χρονο μόνιμο κάτοικο Σπετσών και φερόμενο ως δράστη 22χρονο γιο καθηγητή του ΕΜΠ συγκλονίζει την τοπική κοινωνία στο νησί του Αργοσαρωνικού που αναζητά απαντήσεις.

Σπέτσες φονικό – νέα στοιχεία: Συγκλονίζει η δολοφονία ενός 26χρονου το βράδυ του Σαββάτου, στις Σπέτσες. Το φονικό με θύμα έναν 26χρονο μόνιμο κάτοικο Σπετσών και φερόμενο ως δράστη 22χρονο γιο καθηγητή του ΕΜΠ συγκλονίζει την τοπική κοινωνία στο νησί του Αργοσαρωνικού που αναζητά απαντήσεις. Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο αντιδήμαρχος Σπετσών κ. Σπύρος Φαρδέλος ανέφερε πως το θύμα ήταν συγγενικό του πρόσωπο. Για τον φερόμενο ως δράστη είπε ότι μένει στην Αθήνα αλλά η οικογένειά του έχει εξοχική κατοικία εδώ και πολλά χρόνια στο νησί και βρισκόταν εκεί για να περάσει το διάστημα της καραντίνας. “Είναι ένα τραγικό γεγονός για το νησί, που έχει συγκλονιστεί και έχει παγώσει” ανέφερε ο κ. Φαρδέλος, συμπληρώνοντας ότι “ίσως οι δύο νέοι να λογόφεραν για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζουμε και δυστυχώς έφθασε ο ένας να προβεί σε αυτήν την ενέργεια”.

“Από ό,τι μαθαίνω έκαναν παρέα, ήταν φίλοι”, “δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες φθάσαμε σε αυτό το κακό”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Καταγγελίες από πολίτες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κ. Φαρδέλου δύο άλλοι κάτοικοι του νησιού πήγαν στην Αστυνομία και έκαναν την καταγγελία και έτσι συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης. Ο κ. Φαρδέλος βρέθηκε μάλιστα στο πολυδύναμο ιατρείο λίγα λεπτά αφότου κατέληξε το θύμα και όπως περιγράφει, κατάλαβε ότι μάλλον δεν πρόκειται για τροχαίο, αφού ο άτυχος 26χρονος θα είχε σε αυτήν την περίπτωση εκδορές και μώλωπες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο 22χρονος θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Το χρονικό του εγκλήματος

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου όταν στην αστυνομία έφτασε η καταγγελία ότι στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι έχει σημειωθεί τροχαίο και ένα άτομο είναι αβοήθητο στην άσφαλτο. Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο εντοπίζοντας τον 26χρονο βαριά τραυματισμένο. Αμέσως τον μετέφεραν στο πολυδύναμο ιατρείο του νησιού όπου μετα από περίπου μια ώρα ο νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή. Εκεί διαπιστώθηκε όμως ότι ο 26χρονος ήταν μαχαιρωμένος με όλη την υπόθεση πλέον να παίρνει άλλη τροπή.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, αιτία θανάτου είναι ότι είχε βαριά κάκωση κοιλίας δια τέμνοντος οργάνου.

Οι διαφορές

Κίνητρο του εγκλήματος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι προσωπικές και οικονομικές διαφορές των δύο νεαρών, οι οποίες φέρεται να ανέκυψαν κατά τη διάρκεια ύποπτων δοσοληψιών. Ο 26χρονος εντοπίστηκε αιμόφυρτος το βράδυ του Σαββάτου σε επαρχιακή οδό των Σπετσών, πεσμένος δίπλα από τη μοτοσυκλέτα του, μετά από κλήση που δέχτηκε το ΕΚΑΒ για τροχαίο ατύχημα. Το θύμα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού, όπου αμέσως οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι τα τραύματα δεν είχαν προκληθεί από τροχαίο.

Λίγο μετά τις 23:00, ο 26χρονος άφησε την τελευταία του πνοή λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος του προήλθε από ένα τραύμα από μαχαίρι στην μηριαία αρτηρία βάθους τριών εκατοστών. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σπετσών προχώρησαν σε έρευνα, η οποία τους οδήγησε στον 22χρονο συλληφθέντα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τρεις μάρτυρες στις καταθέσεις τους κατονόμασαν τον φερόμενο ως δράστη ως το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία. Όπως περιέγραψαν στις αρχές μετά από λογομαχία που είχαν, ο 22χρονος κυνήγησε το θύμα κρατώντας στο ένα χέρι ένα πιστόλι και στο άλλο ένα στιλέτο, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε καταφέρνοντας το μοιραίο τραύμα.

Όπλα

Μετά τον τραυματισμό ο 26χρονος επιχείρησε αιμορραγώντας να διαφύγει με την μηχανή του, μέχρι που κάποια στιγμή δεν άντεξε και έπεσε στον παραλιακό δρόμο όπου εντοπίστηκε. Αξιοποιώντας τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 22χρονο ύποπτο και στη συνέχεια προχώρησαν σε έρευνα στην πολυτελή κατοικία που διέμενε και η οποία βρίσκεται 10 περίπου χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που βρέθηκε αιμόφυρτος ο 26χρονος. Εκεί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μια καραμπίνα και δύο πιστόλια τύπου replica, ένα μαχαίρι, ένα στιλέτο, καθώς και 4 γραμμάρια χασίς.

Ποιος ήταν ο 22χρονος

Ο 22χρονος είχε νοικιάσει χώρο στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών, στον οποίο το καλοκαίρι διατηρούσε μπαρ. Εκεί σύχναζε ο 26χρονος με τον οποίο είχαν γνωριστεί και είχαν αναπτύξει φιλικές σχέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως το τελευταίο διάστημα είχαν προκύψει προσωπικές διαφορές ανάμεσα στους δύο νέους. Ο 22χρονος είναι γιος καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και βρισκόταν οικογενειακώς από τις αρχές Νοεμβρίου στο νησί του Αργοσαρωνικού, για να περάσει το lockdown. Το θύμα εργαζόταν σε συνεργείο μοτοσυκλετών και είχε απασχολήσει τις τοπικές αρχές στο παρελθόν, για ναρκωτικά αλλά και για οδικές παραβάσεις. Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει το τηλεφώνημα που έγινε στο ΕΚΑΒ για τροχαίο, καθώς εξετάζεται αν κάποιος προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει με αυτόν τον τρόπο τις αρχές, σκηνοθετώντας ατύχημα.

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και με σκυμμένο το κεφάλι, ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης της στυγερής δολοφονίας, οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελέα Πειραιά, συνοδευόμενος από τον πατέρα του. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή το πρωί της Παρασκευής. Μέχρι στιγμής αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις