Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καπνιστές και κορονοϊός: Προσοχή, τι λέει για τις μάσκες ο Λογοθετίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Καπνιστές και κορονοϊός: Προσοχή, τι λέει για τις μάσκες ο Λογοθετίδης

Καπνιστές και κορονοϊός: Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η πτώση του αριθμού των κρουσμάτων, των νεκρών και των διασωληνωμένων σύμφωνα με τους ειδικούς

Καπνιστές και κορονοϊός: Παράταση του lockdown βλέπουν και οι ειδικοί, αφού οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοϊού, των νεκρών και των διασωληνωμένων συνεχίζουν να έχουν ανοδική πορεία. Ο καθηγητής και διευθυντής του εργαστηρίου νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Στέργιος Λογοθετίδης δήλωσε πως την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσει η πτώση σε νεκρούς και διασωληνωμένους, υπογράμμισε πως οι μάσκες δεν προστατεύουν από όλα, ενώ τόνισε την ανάγκη να μένουμε μακριά από καπνιστές, καθώς ο καπνός περνάει από κάθε είδους μάσκα. Όπως δήλωσε στο Open και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει η πτώση, ενώ όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη όπου το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του, ανέφερε ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα σημειωθεί η κορύφωση.

Σχολιάζοντας την ενδεχόμενη άρση των περιοριστικών μέτρων, τόνισε ότι η κορύφωση στις λοιμώξεις έχει περάσει αλλά θέλει χρόνο να μειωθούν τα νούμερα και ειδικά για τη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι θα χρειαστεί 1,5 μήνας. «Το lockdown θα παραταθεί τουλάχιστον για μια εβδομάδα, στη Θεσσαλονίκη περισσότερο. Τα Χριστούγεννά μας θα είναι κλειστά» είπε χαρακτηριστικά.

Η μάσκα δεν μας προστατεύει απόλυτα

Ο καθηγητής έκανε μια σημαντική επισήμανση σχετικά με τις μάσκες, των οποίων η χρήση χρειάζεται προσοχή, όπως είπε. «Οι υφασμάτινες δεν προστατεύουν. Στα σούπερ μάρκετ προσοχή. Μακριά από καπνιστές, ο καπνός στους ανοιχτούς χώρους περνά μέσα και από τις καλύτερες μάσκες! Η μάσκα δεν μας προστατεύει απόλυτα. Μακριά ακόμα και πέντε μέτρα από όπου έχει αφήσει κάποιος καπνό τσιγάρου!» είπε χαρακτηριστικά. Ο καθηγητής φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Ευάγγελος Μανωλόπουλος ανέφερε πως πρέπει να εμβολιαστούν 7 εκατομμύρια Έλληνες για να υπάρχει ανοσία προσθέτοντας και τον χρόνο που θα διαρκεί αυτή η ανοσία. Όπως είπε στο Open «Αρχές Ιανουάριου θα έχουμε τις πρώτες χιλιάδες δόσεων του εμβολίου για να αρχίσει να χορηγείται» ενώ τόνισε ότι για να αποκτήσει ανοσία ο πληθυσμός θα φτάσουμε μέχρι την άνοιξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις