Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία διαρρηκτών Αχαΐα: Χειροπέδες σε 4 Ρομά
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία διαρρηκτών Αχαΐα: Χειροπέδες σε 4 Ρομά

Συμμορία διαρρηκτών Αχαΐα: Σαν αίλουροι πηδούσαν στα μπαλκόνια και από εκεί είτε παραβιάζοντας είτε βρίσκοντας ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και παράθυρα βρίσκονταν στο εσωτερικό.

Συμμορία διαρρηκτών Αχαΐα: Οι διαρρήκτες του… σούρουπου, που είχαν σαρώσει με τις εισβολές τους δεκάδες οικίες στην Αχαΐα, έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Πάτρας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και είχαν ονομαστεί, στη διάρκεια της αναζήτησής τους «διαρρήκτες του σούρουπου», για είχαν υιοθετήσει έναν μοναδικό τρόπο να διαπιστώνουν την παρουσία η μη των ενοίκων στο εσωτερικό των σπιτιών. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες του Alphafreepress, τα μέλη της συμμορίας που εξαρθρώνεται, έκαναν τις κατοπτεύσεις-παρακολουθήσεις των σπιτιών, μόλις σουρούπωνε.

Κι αυτό, γιατί έβλεπαν σε ποια διαμερίσματα ενώ άρχιζε να νυχτώνει, για δύο και τρεις ημέρες, δεν άναβαν τα φώτα! Έτσι, αποφάσιζαν την εισβολή. Συνήθως επρόκειτο για οικίες υπερυψωμένων ισογείων, πρώτων και δευτέρων ορόφων. Άλλες φορές ανέβαιναν πάνω στους «ουρανούς» σταθμευμένων αυτοκινήτων, άλλες πιάνονταν από υδρορροές.

Σαν αίλουροι πηδούσαν στα μπαλκόνια και από εκεί είτε παραβιάζοντας είτε βρίσκοντας ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και παράθυρα βρίσκονταν στο εσωτερικό. Συνήθως άρπαζαν μετρητά και κοσμήματα. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα 400.000 ευρώ.

300.000 ευρώ μόνο σε μια κλοπή

Μόνο από την οικία μιας ευκατάστατης οικονομικά γυναίκας στην Πάτρα, αφαίρεσαν θησαυρό με κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ κατά δήλωση του θύματος. Ήδη με επιχείρηση η Ασφάλεια της Πάτρας συνέλαβε τέσσερα από τα μέλη της σπείρας, Ρομά, που είχαν εκτίσει ποινές και στο πρόσφατο παρελθόν για ίδια αδικήματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε κλοπές, με τη μέθοδο της αναρρίχησης σε οικίες, στην Πάτρα.

Για κακουργήματα

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στις 17-11-2020, τ στην Πάτρα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά. Από την έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών και διακριβώθηκε η συμμετοχή τους σε πληθώρα διαρρήξεων οικιών στην Πάτρα.

Αναρριχητές

«Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης», αναφέρει η Αστυνομία «τα μέλη της δρούσαν κυρίως απογευματινές και νυχτερινές ώρες, στην Πάτρα, όπου αναρριχόμενοι σε μπαλκόνια διαμερισμάτων πρώτου και δεύτερου ορόφου, παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων μπαλκονόπορτες, εισέρχονταν στο εσωτερικό των διαμερισμάτων και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Πριν την διάπραξη των κλοπών, οι δράστες επιτηρούσαν περιμετρικά τις «οικίες – στόχους» με αυτοκίνητο και εξακρίβωναν τις ώρες, που απουσίαζαν οι ένοικοι τους. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί, δεκαοκτώ διαρρήξεις οικιών, που διαπράχθηκαν τους τελευταίους έντεκα μήνες, στην Πάτρα, στις οποίες οι δράστες είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας (402.380) ευρώ.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 158 γραμμάρια κάνναβης, κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλα.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τέσσερα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την διάπραξη των αξιόποινων πράξεων τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις