Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Αλίκη Βουγιουκλάκη – Αλέκος Αλεξανδράκης: Η σπάνια φωτογραφία τους από το 1987
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Αλέκος Αλεξανδράκης: Η σπάνια φωτογραφία τους από το 1987

Αλίκη Βουγιουκλάκη - Αλέκος Αλεξανδράκης:Η σπάνια φωτογραφία τους από το 1987 και ο... καημός της Αλίκης Βουγιουκλάκη για τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Αλέκος Αλεξανδράκης: Μια από τις δημοφιλέστερες παρουσίες της Χρυσής Εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, η “εθνική σταρ” Αλίκη Βουγιουκλάκη, αγαπήθηκε από εκατομμύρια Ελλήνων και όχι μόνο και οι ταινίες της γνωρίζουν μέχρι σήμερα τεράστια απήχηση και επιτυχία. Μέχρι τη δεκαετία του ’60 είχε καταφέρει να κερδίσει τεράστια αναγνώριση και αγάπη από το κοινό. Το 1961 η Αλίκη Βουγιουκλάκη έφτιαξε τον δικό της θίασο ανεβάζοντας αξιοσημείωτα έργα, όπως τα “Χτυποκάρδια στο θρανίο”, “Ο πρίγκιψ και η χορεύτρια”, “Οδός Ονείρων” κ.α. Εκείνη την περίοδο γνωρίστηκε και με τον Φιλοποίμην Φίνο και δεν άργησε να ξεκινήσει η συνεργασία της με την Finos Films, που έμελλε να γνωρίσει τεράστια επιτυχία.

Η 53χρονη Αλίκη Βουγιουκλάκη μελαχρινή μαζί με τον Αλέκο Αλεξανδράκη

Η σπάνια φωτογραφία με τον Αλέκο Αλεξανδράκη

Χάρις στα social media, βλέπουμε συχνά παλιές αδημοσίευτες φωτογραφίες της μεγάλης σταρ. Αυτή τη φορά την έκπληξη έκανε η Νταίζη Λεμπέση, η οποία συγκίνησε τους διαδικτυακούς της φίλους, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Δημοσίευσε λοιπόν μια φωτογραφία, στην οποία είδαμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με τον Αλέκο Αλεξανδράκη αλλά και τον μπαμπά της.

“15 χρόνια χωρίς τον Αλέκο… πώς περνάνε τόσο γρήγορα μωρέ παιδιά; Σχολή ολόκληρη από μόνος του. Εδώ με την Αλίκη και τον πατερούλη μου, υπήρξαν φίλοι ζωής ολόκληρης”, έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Αλέκος Αλεξανδράκης συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στην ταινία “Το κορίτσι με τα παραμύθια”, το 1957. “Ήταν ο μεγάλος σταρ της εποχής και εγώ μια άγνωστη, ασήμαντη, και ο Αλέκος είπε “η μικρή θα μπει πρώτη στους τίτλους, οι κυρίες προηγούνται” και με βοήθησε, μου συμπαραστάθηκε” θα διηγείτο η Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1994. “Θυμάμαι την ευγένεια του, την καλοσύνη του, οι συνεργασίες μας ήταν ό,τι καλύτερο μου έχει τύχει στην πορεία μου. Μόνο ένα καημό έχω που δεν καταφέραμε να παίξουμε μαζί στο θέατρο.” Στην ίδια συνέντευξη είχε εκφράσει την ευχή να το καταφέρουν αυτό όμως δεν έγινε δυστυχώς ποτέ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις