Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

26

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φλώρινα κορονοϊός: Έκκληση Δημάρχου για τήρηση των μέτρων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φλώρινα κορονοϊός: Έκκληση Δημάρχου για τήρηση των μέτρων

Φλώρινα κορονοϊός: Έξαρση κρουσμάτων – Έκκληση Δημάρχου για τήρηση των μέτρων

Φλώρινα κορονοϊός: Έκκληση απευθύνει ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, για αυστηρή τήρηση των μέτρων, καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, κατατάσσοντας την Φλώρινα στις περιοχές υψηλού κινδύνου. Ο κ. Γιαννάκης αναφέρει πως ιδιαίτερα υψηλό είναι το ιικό φορτίο στα λύματα του Δήμου, γεγονός για το οποίο έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ. «Τα παραπάνω μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως πρέπει να επιμείνουμε στην αυστηρή τήρηση των μέτρων: τη χρήση της μάσκας, την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Αυτό είναι το «εμβόλιο» μας αυτή την περίοδο», αναφέρει ο Δήμαρχος στην ανακοίνωσή του, ο οποίος απευθύνει  έκκληση προς όλους:

«Οφείλουμε να πειθαρχήσουμε απαρέγκλιτα στις συστάσεις του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας και να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας. Κατανοώ πως σε όλους μας έχει επέλθει κούραση, όμως πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να επανέλθουμε στην κανονικότητα όσο πιο σύντομα γίνεται. Σέβομαι την αγωνία των επιχειρηματιών, αλλά και εργαζομένων, καθώς το κλείσιμο καταστημάτων έχει επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στην τοπική οικονομία και στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Αντιλαμβάνομαι τους νέους και τις νέες, που πολλές φορές αδιαφορούν για τον κίνδυνο που εγκυμονεί η εξάπλωση του Covid-19″.

«Ζητώ όμως από όλους – καταλήγει – να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των στιγμών. Δεν πρέπει να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει. Δε νοείται να επιδεικνύουμε ανεύθυνες συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την υγεία όλων μας. Στη φάση που βρισκόμαστε χρειάζεται υπευθυνότητα και αυστηρή τήρηση των μέτρων. Μόνο έτσι θα νικήσουμε σε αυτή τη μάχη, μόνο έτσι θα κερδίσουμε τη ζωή και το μέλλον μας. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις