Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΔΟΕ – Τόκιο 2021: Προτροπή εμβολιασμού
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΔΟΕ – Τόκιο 2021: Προτροπή εμβολιασμού

ΔΟΕ - Τόκιο 2021: Ετοιμάζεται κανονικά η ολυμπιακή κοινότητα για τους αγώνες του καλοκαιριού - Καμία αναγκαστικότητα για εμβόλιο στους αθλητές

ΔΟΕΤόκιο 2021: Ετοιμάζονται πυρετωδώς για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο η ΔΟΕ και η οργανωτική επιτροπή των αγώνων. Πιο συγκεκριμένα, γίνονται διαρκείς συζητήσεις, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα λόγω κορωνοϊού. Ένα από αυτά τα μέτρα που εξετάζουν οι αρμόδιοι, είναι ο περιορισμός της διαμονής των αθλητών στο Ολυμπιακό χωρίο. Έτσι, οι άνθρωποι της ΔΟΕ συνεχίζουν να προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια, παρά τις θετικές εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο. Θυμίζουμε, οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για το καλοκαίρι στο Τόκιο (23/7 – 8/8).

Μάλιστα, ο Τόμας Μπαχ δήλωσε, πως η ΔΟΕ θα ενθαρρύνει τους αθλητές να εμβολιαστούν, όμως δεν θα υποχρεώσει κανέναν να το κάνει. Ενώ, στην σύσκεψη των αρμοδίων συζητήθηκαν και άλλα μέτρα προφύλαξης. Μεταξύ αυτών είναι και η όσο το δυνατό λιγότερη διαμονή των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό. Ούτως ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια στους συμμετέχοντες και να μην υπάρξει μεγάλη διασπορά του ιού.

 

ΔΟΕ – Τόκιο 2021: Τίποτα οριστικό

Όπως αναφέρεται, επιθυμούν οι αθλητές να φτάνουν στον τόπο διαμονής τους έως και πέντε μέρες πριν την συμμετοχή τους στους αγώνες. Ενώ, επιθυμούν οι αποχωρήσεις να γίνονται μία ή δύο μέρες μετά από την ολοκλήρωση των αγώνων τους. Πάντως, το συγκεκριμένο πλάνο παραμένει σε πρώιμο στάδιο και δεν είναι κάτι οριστικό, καθώς οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Δείτε ακόμη:

Οι ελεγκτές της εφορίας έβγαλαν το Μέσι “από τα ρούχα του”
Ο Τσιτσιπάς για τον ρατσισμό και το ίσος που έχει βιώσει
Βάζουν ακόμα πιο μέσα στο παιχνίδι την τεχνολογία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις