Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εστίαση πότε ανοίγει: Ποια είναι η ημερομηνία «κλειδί»
ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση πότε ανοίγει: Ποια είναι η ημερομηνία «κλειδί»

Εστίαση πότε ανοίγει: Η ημερομηνία «κλειδί» για το άνοιγμα της εστίασης - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Εστίαση πότε ανοίγει: Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση σχεδιάζουν ένα προσεκτικό, καθώς και στοχευμένο άνοιγμα της χώρας μας, μετά τη δεύτερη καραντίνα. Όπως αποκαλύπτει το MEGA, αν δεν ανατραπούν δραματικά τα δεδομένα του κορονοϊού, η κρίσιμη ημερομηνία ανοίγματος της εστίασης είναι η 19η Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αυτή τη φορά το άνοιγμα θα περιλαμβάνει μόνο τα εστιατόρια και πιθανώς τις καφετέριες.

Από την άλλη πλευρά, κλειστά θα μείνουν μπαρ και κλαμπ. Μάλιστα, παραμένει άγνωστο το πότε αυτά θα ανοίξουν. Γι΄αυτό και αναμένεται να γίνει συγκεκριμένος διαχωρισμός των επιχειρήσεων που θα ανοίξουν και αυτών που θα μείνουν κλειστές. Όπως εξηγούν από την κυβέρνηση, το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με συγκεκριμένους κανόνες. Για παράδειγμα, 4 άτομα ανά τραπέζι, όχι ζωντανή μουσική και όχι χοροί και πανηγύρια. Επισημαίνεται, δε, πως ο λόγος που θα ανοίξει έτσι η εστίαση είναι ίσα ίσα για να μπορέσουμε να αισθανθούμε καλύτερα τα φετινά Χριστούγεννα.

Τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα του κοροναϊού

Τώρα, όσον αφορά τα Χριστούγεννα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του MEGA, αναμένεται να τα γιορτάσουμε στο σπίτι οικογενειακά και σε στενό κύκλο 9 – 10 ατόμων. Σε αντίθεση με το περσινό Πάσχα, το οποίο άπαντες κληθήκαμε να γιορτάσουμε μόνοι, μιας και βρισκόμασταν εν μέσω του πρώτου lockdown, τα Χριστούγεννα θα επιτρέπονται μικρές συναθροίσεις.

Ο λόγος είναι καθαρά ψυχολογικός. Αφενός για τους ανθρώπους που ζουν μόνοι τους και αφετέρου επειδή είναι πολύ μεγάλη η κούραση των ανθρώπων από την πολύμηνη «μάχη» με τον αόρατο εχθρό. Πρόκειται μάλιστα και για μια κίνηση που αποσκοπεί στο να δώσει κουράγιο στους πολίτες, εν όψει της συνέχειας, μιας και για αρκετούς μήνες αναμένεται να παλεύουμε με την πανδημία μπαινοβγαίνοντας σε lockdown.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις