Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΚΕ Πολυτεχνείο: Έρευνες για τυχόν ευθύνες προανήγγειλε ο υπουργός – Το σχόλιο Βαξεβάνη
ΕΛΛΑΔΑ

ΚΚΕ Πολυτεχνείο: Έρευνες για τυχόν ευθύνες προανήγγειλε ο υπουργός – Το σχόλιο Βαξεβάνη

ΚΚΕ Πολυτεχνείο: Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, έδωσε εξηγήσεις για τον λόγο που αποφασίστηκε να επιτραπούν πολιτικές εκδηλώσεις

ΚΚΕ Πολυτεχνείο: Ερευνες για τυχόν ευθύνες του ΚΚΕ, για την πορεία στο κέντρο της Αθήνας χθες, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, προανήγγειλε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μία ημέρα που δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα επεισόδια. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, έδωσε εξηγήσεις για τον λόγο που αποφασίστηκε να επιτραπούν πολιτικές εκδηλώσεις των κομμάτων για την επέτειο του Πολυτεχνείου και σχολίασε με πικρία το γεγονός πως έγιναν συγκεντρώσεις τόσο από το ΚΚΕ όσο και από το ΜεΡΑ25, παρά την απαγόρευση.

«Δεν ήταν ημέρα για πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας. Ήταν μια πολιτική εκδήλωση, και η απόφαση πάρθηκε στα όρια της ανοχής στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κατανόησης. Ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μέτρα προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο», είπε αρχικά ο υπουργός που αναφέρθηκε στην πορεία που έκαναν περίπου 1.500 άτομα, στην οδό Πανεπιστημίου. Η πορεία έγινε πεδίο αντιπαράθεσης και στην Βουλή, με μέλη του ΚΚΕ να αντιπαρατίθενται σε υψηλούς τόνους με τη ΝΔ.

Χρυσοχοΐδης: Νοιώθω απογοήτευση με το ΚΚΕ -Πρόστιμα στους προσαχθέντες

«Μη φανταστείτε ότι οι 1.500 (του ΚΚΕ) ήρθαν όλοι μαζί. Νιώθω μεγάλη απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Την ώρα που έχουμε ΜΕΘ 95% καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη για τους λόγους που αυτή γνωρίζει, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο με 1.500 άτομα. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Δέκα φορές ο αξιωματικός που διαμεσολαβούσε ζητούσε από την ηγεσία να αποχωρήσουν, αλλά αυτό δε θα συνέβαινε ποτέ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ από τη διάλυση. Φανταστείτε 1.500 άτομα να περπατάνε εν μέσω πανδημίας μέσα στην πόλη» σχολίασε ο κ. Χρυσοχοΐδης που όσον αφορά τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθούν.

«Όλα θα ερευνηθούν, όχι μονομέρεια κατά της ΕΛΑΣ. Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα, πέρα από την ποινική μεταχείριση όσων τυχόν πάνε στον εισαγγελέα». Οσον αφορά τη συγκέντρωση του ΚΚΕ, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «θα διερευνηθούν όλες οι αιτίες, γιατί εδώ υπάρχουν παραβάσεις που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας».

Χρυσοχοϊδης: Δεν μπορούν να γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο

Ακόμη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως θα ακολουθηθεί η ίδια λογική και στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και δεν θα επιτραπούν πορείες.

Το απίστευτο σχόλιο Βαξεβάνη

Πριν από δύο χρόνια ο εκδότης του Documento, κινητοποίησε την Ελληνική Αστυνομία για να συλλάβουν την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, ζητώντας δύο φορές από τους αστυνομικούς να συλλάβουν τη Σοφία Ζαχαράκη. Χθες, ειρωνεύτηκε τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ πρόβλεψε ότι θα κολλήσουν οι 6.000 συνωστισμένοι αστυνομικοί, όπως έγραψε στο twitter.

«Μπράβο στο ΚΚΕ που κάνοντας συμβολική συγκέντρωση στην Πρεσβεία, ενώ ο Χρυσοχοΐδης φύλαγε με 6.000 αστυνομικούς το Πολυτεχνείο, απέδειξε πόσο καραγκιόζηδες είναι στην πραγματικότητα οι σιδερόφραχτοι της καταστολής. Κρίμα μόνο που οι συνωστισμένοι αστυνομικοί θα νοσήσουν από Covid».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις