Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πολυτεχνείο 2020 Θεσσαλονίκη τώρα: Συγκέντρωση με πάνω από 150 άτομα
ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 2020 Θεσσαλονίκη τώρα: Συγκέντρωση με πάνω από 150 άτομα

Πολυτεχνείο 2020 Θεσσαλονίκη τώρα: Η πορεία μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ξεκίνησε από το ύψος της Αγίας Σοφίας - Προσπάθησαν να φτάσουν μέσω Τσιμισκή στο Αμερικανικό Προξενείο

Πολυτεχνείο 2020 Θεσσαλονίκη τώρα: Ένταση επικρατεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Τσιμισκή, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, έχουν εγκλωβίσει διαδηλωτές και διενεργούν ελέγχους.

Νωρίτερα, περίπου 150 μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και σωματείων πραγματοποιήσαν συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην οδό Τσιμισκή με σκοπό να φτάσουν στο Αμερικανικό Προξενείο, «σπάζοντας» την απαγόρευση συναθροίσεων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί επί της οδού Τσιμισκή στο ύψος της Καρόλου Ντηλ ενώ άλλες δυνάμεις είχαν παραταχθεί στο ύψος της Αγίας Σοφίας εγκλωβίζοντας τα άτομα στο σημείο.

Εκεί γίνονται έλεγχοι και βεβαιώνονται παραβάσεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Έχουν γίνει τουλάχιστον 10 προσαγωγές, ενώ κάποια άτομα οδηγούνται οικειοθελώς προς τους αστυνομικούς για να προσαχθούν. Η αστυνομία απέσπασε τα πανό και τα πλακάτ από τους συγκεντρωμένους.

Στο σημείο και στους γύρω δρόμους, κυρίως επί της οδού Αγίας Σοφίας είναι έντονη η παρουσία της Αστυνομίας και γίνονται και εκεί έλεγχοι ατόμων. Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα η Τσιμισκή είναι κλειστή. Οι συγκεντρωμένοι κρατούν λουλούδια, ενώ τραγουδούσαν δυνατά… «πότε θα κάνει ξαστεριά», τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Αντεξουσιαστές και φοιτητές με κράνη και ρόπαλα στο ΑΠΘ

Επίσης, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική είσοδο των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ, στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας την κινητοποίηση της αστυνομίας, που μετέβη στο σημείο με δυνάμεις της.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ αυτών αντεξουσιαστές και φοιτητές φορούν μάσκες, κάποιοι κράνη και κρατούν ρόπαλα, ενώ στην είσοδο έχουν αναρτήσει μεγάλο πανό. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, διαμαρτύρονται για την απαγόρευση να πραγματοποιήσουν πορεία για τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στην περιοχή βρίσκονται διμοιρίες της αστυνομίας και δικυκλιστές αστυνομικοί που έχουν αποκλείσει κάθε σημείο διέλευσης προς το πανεπιστημιακό campus, το οποίο βρίσκεται κοντά στις Φοιτητικές Εστίες. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ένταση με τους αστυνομικούς να παρακολουθούν από απόσταση τις κινήσεις τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις