Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λευκός Οίκος κορονοϊός: Νέο ξέσπασμα του ιού
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος κορονοϊός: Νέο ξέσπασμα του ιού

Λευκός Οίκος κορονοϊός: Κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ των πρακτόρων που είναι υπέυθυνα για την ασφάλεια του Λευκού Οίκου και του Ντόναλντ Τραμπ - Φόβοι για την ασφάλεια του προεδρικού οργανισμού των ΗΠΑ - Τα κρούσματα συνδέονται με το ράλι προεκλογικών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήσε ο Τραμπ

Λευκός Οίκος κορονοϊός: Ξέσπασμα κορονοϊού στις τάξεις του Λευκού Οίκου. Περισσότεροι από 130 πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που έχει επιφορτιστεί με την προστασία του προεδρικού οργανισμού ή του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ, έχουν τεθεί σε καραντίνα είτε επειδή βγήκαν θετικοί στον ιό, είτε γιατί έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον μολυσμένο συνάδερφό τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post.

Το νέο ξέσπασμα έχει συνδεθεί με το πλήθος των προεκλογικών συγκεντρώσεων που πραγματοποίησε ο Τραμπ. Τις εβδομάδες κυρίως πριν από την 3η Νοεμβρίου. Γι’αυτό και καθιστά ανενεργό περίπου το 10% της βασικής ομάδας ασφαλείας του οργανισμού. Σημειώνεται πως και ο σύμβουλος του Τραμπ, Ντέιβιντ Μπόσι διαγνώστηκε επίσης θετικός στον ιό, παρουσιάζοντας συμπτώματα της λοίμωξης. Ο Ντέιβιντ Μπόσι μόλις είχε χαρακτηριστεί ως επικεφαλής της νομικής μάχης του προέδρου για την υπόθεση της εκλογικής ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με τη Washington Post, άλλοι οκτώ υπάλληλοι στην Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων είναι επίσης θετικοί στην ασθένεια. Ένας πρώην ανώτερος επόπτης της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ είπε στην Post για το θέμα: «Το να έχεις εκτός μάχης περισσότερους από 100 αξιωματικούς είναι αρκετά προβληματικό. Δεν αποτελεί καλό σημάδι για την ασφάλεια του Λευκού Οίκου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις