Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία Πολυτεχνείου 2020: Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί καλούν σε συμμετοχή
ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία Πολυτεχνείου 2020: Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί καλούν σε συμμετοχή

Πορεία Πολυτεχνείου 2020: «Όπως και τα άλλα σωματεία έτσι κι εμείς είμαστε εργαζόμενοι και έχουμε δικαίωμα να διαδηλώσουμε» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, την ώρα που ο κορονοϊός «σαρώνει» την πόλη - Αντιδράσεις από τον ιατρικό κόσμο

Πορεία Πολυτεχνείου 2020: Την ώρα που η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στα πρόθυρα ενός ολικού lockdown λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού και οι κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 έχουν αρχίζει να περιορίζονται δραματικά, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της, μέσω της προέδρου της, να συμμετάσχουν σε πορεία για το Πολυτεχνείο! «Ναι, θα δώσουμε το παρών στην πορεία και καλούμε και τα μέλη μας να το πράξουν. Όπως και τα άλλα σωματεία έτσι κι εμείς είμαστε εργαζόμενοι και έχουμε δικαίωμα να διαδηλώσουμε. Από εκεί και πέρα κάθε σωματείο είναι υπεύθυνο για τα μέτρα προστασίας που θα πάρουν τα μέλη του στην συγκέντρωση» δήλωσε στο thestival η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα.

Αντιδράσεις από τον ιατρικό κόσμο

Εκ διαμέτρου αντίθεση είναι η άποψη του επίσημου συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών της Θεσσαλονίκης για το θέμα της συμμετοχής γιατρών σε πορεία για το Πολυτεχνείο. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, δήλωσε στο thestival: «Η πόλη μας βρίσκεται μπροστά σε μία επικίνδυνη κατάσταση. Πρέπει όλοι να δώσουμε μάχη για να περιορίσουμε τον κίνδυνο από τη μετάδοση του ιού. Οτιδήποτε άλλο συζητούμε είναι εκ του περισσού. Είναι ώρα να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο. Οι γιατροί των νοσοκομείων το αποδεικνύουν καθημερινά. Πρέπει να το αποδείξουν και οι ιδιώτες γιατροί».

Την είδηση της προτροπής της ΕΝΙΘ σε συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου κλήθηκε να σχολιάσει ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου, Χρήστος Παπαστεργίου. «Η επέτειος της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να τιμηθεί. Αυτό όμως πρέπει να γίνει λαμβανομένων υπ’ όψιν των δεδομένων που έχει προκαλέσει η πανδημία. Αυτή η στάση υπευθυνότητας θα είναι άλλη μία τιμή απέναντι στους αγωνιστές του Νοέμβρη του ‘73. Μου προκαλεί έκπληξη οποιοδήποτε κάλεσμα παρέκκλισης από αυτό, ειδικά αν προέρχεται από υγειονομικούς» δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ληφθεί

Η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και σε συνέχεια των ανακοινώσεων των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Νίκου Χαρδαλιά έχει θέσει το απαγορευτικό για την πορεία του Πολυτεχνείου ως εξής:

«Λαμβάνουμε φυσικά υπόψη και την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Έγιναν αυτές οι συνεννοήσεις με τα πολιτικά κόμματα και η απόφαση της Κυβέρνησης έχει ληφθεί. Δεν θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, όπως δεν έγιναν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25 ης Μαρτίου, όπως δεν πήγαμε στις Εκκλησίες μας το Πάσχα. Έτσι, δεν θα γίνει φέτος η πορεία του Πολυτεχνείου. Υπάρχουν τρόποι να τιμηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή για τη Δημοκρατία μας και θ’ ακολουθήσουμε αυτούς τους συμβολικού τρόπους, με αποφυγή συγχρωτισμού» δήλωσε χτες ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις