Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβόλιο Pfizer Ελλάδα: Πόσοι πρέπει να εμβολιαστούν για να είμαστε ασφαλείς
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο Pfizer Ελλάδα: Πόσοι πρέπει να εμβολιαστούν για να είμαστε ασφαλείς

Εμβόλιο Pfizer Ελλάδα: Ιδιαίτερα αισιόδοξη αναφορικά με τις εξελίξεις για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, εμφανίστηκε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Εμβόλιο Pfizer Ελλάδα: Ιδιαίτερα αισιόδοξη αναφορικά με τις εξελίξεις για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, εμφανίστηκε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ, είπε ότι δεν αναμένονταν ότι το εμβόλιο της Pfizer θα ήταν τόσο αποτελεσματικό, καθώς, όπως εξήγησε, η αποτελεσματικότητά του κατά 90%, είναι ικανοποιητικότατη. Έφερε ως παράδειγμα τα εμβόλια της γρίπης που, όπως διευκρίνισε, έχουν αποτελεσματικότητα 60% έως 70%. Απαντώντας σχετικά, είπε ότι πρέπει να εμβολιαστούν περί τους 7.000.000 Έλληνες και Ελληνίδες για να είμαστε ασφαλείς κατά του ιού.

Η κ. Λινού ανέφερε ότι θα εμβολιαστούν πρώτα οι γιατροί και οι νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και στη συνέχεια οι ευάλωτες ομάδες και οι ηλικιωμένοι. Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η καθηγήτρια επιδημιολογίας είπε έως την άνοιξη του 2021 το εμβόλιο θα έχει διατεθεί μόνο σε ορισμένους, υπονοώντας σαφώς ότι μέχρι τότε δεν θα έχει εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός.

Δείτε ακόμη
Οργή Τραμπ: Καθυστέρησαν σκοπίμως την ανακοίνωση του εμβολίου για να με σαμποτάρουν
O CEO της Pfizer εξηγεί γιατί δεν μπορεί να εμβολιαστεί πρώτος (όπως δήλωσε)
Μητσοτάκης”: Να μην χαλαρώσουμε – Πρώτος εγώ θα κάνω το εμβόλιο”
Αλβέρτος Μπουρλά: Ο Εβραίος από τη Θεσσαλονίκη CEO της Pfizer

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις