Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

12

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Pfizer εμβόλιο – Αλβέρος Μπουρλά: “Θα ήθελα να το κάνω πρώτος, αλλά…”
ΚΟΣΜΟΣ

Pfizer εμβόλιο – Αλβέρος Μπουρλά: “Θα ήθελα να το κάνω πρώτος, αλλά…”

Pfizer εμβόλιο - Αλβέρος Μπουρλά: O Μπουρλά διατύπωσε εχθές την εκτίμηση ότι η ζήτηση για το εμβόλιο της Pfizer θα ξεπεράσει κατά πολύ την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας

Pfizer εμβόλιο – Αλβέρος Μπουρλά: Ο πρόεδρος και CEO της Pfizer, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε εχθές πρόθυμος να είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό που κατασκευάζει η εταιρεία του, προκειμένου να καθησυχάσει το κοινό όσον αφορά στην ασφάλειά του. Ωστόσο, όπως τόνισε ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας μιλώντας στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC, κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι εφικτό, λόγω ηθικών ζητημάτων. «Εάν έχουμε έναν περιορισμένο αριθμό δόσεων, δεν είμαι σίγουρος ότι θα συνιστάται ένα άτομο της ηλικίας μου και του επαγγέλματός μου να είναι από τα πρώτα που θα εμβολιαστούν. Επομένως θέλω να το σεβαστώ αυτό», σημειώνει ο Δρ. Μπουρλά στη συνέντευξή του.

Ο CEO της Pfizer βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας μετά την χθεσινή ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας που ανέφερε ότι το εμβόλιο που αναπτύσσει με την BioNTech φαινεται να έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση του. Η είδηση αυτή σκόρπισε παγκόσμια αισιοδοξία σε μια ιδιαίτερα σκοτεινή φάση της πανδημίας και ενώ χάνονται χιλιάδες ζωές καθημερινά από την Covid-19.

O Μπουρλά διατύπωσε εχθές την εκτίμηση ότι η ζήτηση για το εμβόλιο της Pfizer θα ξεπεράσει κατά πολύ την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας, η οποία προς το παρόν επιτρέπει την παραγωγή 50 εκατομμύριων δόσεων μέσα στην τρέχουσα χρονιά και έως και 1,3 δισ. δόσεων μέσα στο 2021.

«Θεωρώ ότι πρόκειται πιθανώς για την πιο σημαντική ιατρική εξέλιξη των τελευταίων 100 ετών. Είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη κα για την ανθρωπότητα, όταν συνειδητοποιείς ότι ένα εμβόλιο είναι 90% αποτελεσματικό. Είναι κάτι το συγκλονιστικό», δήλωσε εχθές Δευτέρα ο επιστήμονας.

Δείτε ακόμη
Μητσοτάκης”: Να μην χαλαρώσουμε – Πρώτος εγώ θα κάνω το εμβόλιο”
Αλβέρτος Μπουρλά: Ο Εβραίος από τη Θεσσαλονίκη CEO της Pfizer
Ελπίδα σε ολόκληρο τον πλανήτη – Τα deal της Pfizer για το εμβόλιο
Φως στο τούνελ: Πότε θα έρθει το εμβόλιο στην Ελλάδα, ποιοι προηγούνται

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις