Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μετακινήσεις Χαρδαλιάς lockdown: Ανάγκη να τις περιορίσουμε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετακινήσεις Χαρδαλιάς lockdown: Ανάγκη να τις περιορίσουμε

Μετακινήσεις Χαρδαλιάς lockdown: Κάθε παράβαση μας φέρνει πιο μακριά από την επίτευξη του στόχου μας, τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς

Μετακινήσεις Χαρδαλιάς lockdown: Έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους απηύθυνε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι μετακινήσεις, υπό το καθεστώς του lockdown, γίνονται μόνο για συγκεκριμένους εξαιρετικούς λόγους και όλες οι μετακινήσεις είναι κατ’ εξαίρεση.

Κάθε παράβαση μας φέρνει πιο μακριά από την επίτευξη του στόχου μας, πρόσθεσε, που είναι η σταδιακή άρση των περιορισμών και η επιστροφή στην κανονικότητα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι όπως και την Άνοιξη είναι απαραίτητο να τηρούμε τα μέτρα. Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς στους ελέγχους που έγιναν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ξεπέρασαν τους 181.000, ενώ το συνολικό ύψος των προστίμων άγγιξαν τα 780.000 ευρώ.

Μόνο η Ελληνική Αστυνομία διέθεσε 4.530 συνεργεία το Σαββατοκύριακο και 20.932 αστυνομικούς για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στο τι ισχύσει για τις μετακινήσεις συμβολαιογράφων, δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η μετακίνηση για ψάρεμα ή κυνήγι δεν επιτρέπεται και δεν υπάρχει καμία εξαίρεση. Εντούτοις, δρομολογείται η παράταση της ισχύος των σχετικών αδειών για ένα έτος.

Μπλόκα της Αστυνομίας και πρόστιμα στην Αθήνα

Τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν όσους θα παραβιάζουν τo lockdown στη χώρα, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που θα επιχειρήσουν να βγουν εκτός περιφερειακής ενότητας. Η Αστυνομία βρίσκεται ήδη στους δρόμους και πραγματοποιεί τους σχετικούς ελέγχους για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα από τους πολίτες. Ένα από τα μπλόκα έχει στηθεί στη λεωφόρο Συγγρού, όπου οι αστυνομικοί κόβουν πρόστιμα σε όσους δεν τηρούνται όπως πρέπει τα όσα προβλέπονται.

Αρκετοί κάνουν το λάθος, όταν θέλουν να μιλήσουν στο κινητό, να κατεβάζουν τη μάσκα. Το αποτέλεσμα είναι να έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο αν πέσουν είτε πάνω σε κάποιο μπλόκο ή σε κάποιον αστυνομικό. Σημειώνεται ότι άνδρες της Αστυνομίας έχουν στήσει μπλόκα σε πολλές περιοχές και κεντρικούς δρόμους προκειμένου να «πιάσουν» όσους δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού που έχουν τεθεί σε εφαρμογή με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού που σημειώνει αρνητικά ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις