Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / SMS μετακίνηση καραντίνα: Πρεμιέρα με προβλήματα στο 13033
ΕΛΛΑΔΑ

SMS μετακίνηση καραντίνα: Πρεμιέρα με προβλήματα στο 13033

SMS μετακίνηση καραντίνα: Επανήλθε στην καθημερινότητά μας το 13033 για τις μετακινήσεις μας - Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές ότι έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και καθυστερήσεις

SMS μετακίνηση καραντίνα: Σε καθεστώς lockdown βρίσκονται οι κάτοικοι όλης της χώρας μετά από εισήγηση των ειδικών λοιμωξιολόγων και απόφαση του πρωθυπουργού για να περιοριστεί η φρενήρης εξάπλωση του κορονοϊού. Ως εκ τούτου, επανήλθε στην καθημερινότητά μας το 13033 για τις μετακινήσεις μας. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές ότι έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και καθυστερήσεις στην αποστολή απαντητικών μηνυμάτων από τον πενταψήφιο αριθμό.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η εν λόγω δυσκολία στην καλή επικοινωνία ανάμεσα σε πομπό και δέκτη, παρατηρείται σε μια από τις τρεις εταιρίες παροχής κινητής τηλεφωνίας καθώς – ενδεχομένως λόγω συσσώρευσης μηνυμάτων από τους πολίτες – «μπλόκαραν» οι κεραίες. Επίσης, αναγνώστες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι έχουν πρόβλημα με το τηλεφωνικό κέντρο της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας (213 1510 932-3) το οποίο δεν απαντά ή τους έχει επί πολλή ώρα σε αναμονή. Όλα αυτά προκαλούν ταλαιπωρία καθώς οι πολίτες αναζητούν μια άμεση απάντηση για να αποφύγουν το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Μετακινήσεις μόνο με SMS ή βεβαίωση

Το πρώτο και βασικότερο μέτρο που είναι σε ισχύ από σήμερα, είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών σε όλη τη χώρα. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση είτε με βεβαίωση, είτε με SMS στο 13033 και αυστηρά μόνο για τους εξής λόγους:

για λόγους εργασίας (Χειρόγραφη βεβαίωση τύπου Α΄ συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη με φυσική σφραγίδα αυτού ή Βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας για τους εργαζόμενους από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»)

για λόγους μετάβασης στο σχολείο (SMS- Επιλογή 4 και πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας)

για λόγους υγείας (SMS -επιλογή 1)

για λόγους μετάβασης σε εν λειτουργία κατάστημα (SMS -επιλογή 2)

για λόγους μετάβασης σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα (SMS -επιλογή 3)

κίνηση για παροχή βοήθειας ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο ( SMS -επιλογή 4)

μετάβαση σε κηδεία ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων (SMS -επιλογή 5)

σωματική άσκηση ή κίνηση για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου ή σίτιση αδέσποτων εντός του δήμου (SMS -επιλογή 6).

Μεταξύ 9 το βράδυ και 5 το πρωί ισχύουν περαιτέρω περιορισμοί κυκλοφορίας καθώς επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι, με SMS και πάλι, αλλά μόνο για λόγους εργασίας και υγείας ή για το κατοικίδιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις