Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός αύριο Κυριακή: Τοπικές βροχές και ομίχλη
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός αύριο Κυριακή: Τοπικές βροχές και ομίχλη

Καιρός αύριο Κυριακή:Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι το πρωί μέχρι 8 μποφόρ, βαθμιαία θα υποχωρήσουν στα 5-7.

Καιρός αύριο Κυριακή: Με τοπικές βροχές θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες, ωστόσο από την Τρίτη περισσότερα φαινόμενα περιμένουμε στο νότιο Αιγαίο, καθώς θα μας επηρεάσει ένα βαρομετρικό χαμηλό από την νοτιοανατολική Μεσόγειο. Πιο αναλυτικά την Κυριακή, ασθενείς τοπικές βροχές, αρκετά περιορισμένες προβλέπονται
στην ανατολική Στερεά, και σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη. Μέχρι το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές, στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα είναι ήπιος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Νωρίς το πρωί θα δημιουργηθούν τοπικές ομίχλες, με την ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα φτάσει στα βόρεια και ανατολικά τους 18 βαθμούς, 23 οι μέγιστες στη δυτική Ελλάδα, 21-23 κατά μέσο όρο στο Αιγαίο, με τις μέγιστες τιμές σε Ρόδο και Καστελόριζο με 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι το πρωί μέχρι 8 μποφόρ, βαθμιαία θα υποχωρήσουν στα 5-7.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια και παροδική συννεφιά, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στα βόρεια και ανατολικά του νομού, μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 11-18 , με βοριάδες 5-6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ, σταδιακά μέσα στη μέρα θα υποχωρήσουν.

Αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη και μόνο στα νότια της Χαλκιδικής θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία από 8-17 και οι άνεμοι στο Θερμαικό βοριάδες 3-5 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , τη Δευτέρα στα ανατολικά ηπειρωτικά αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές. Στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά στους 19 βαθμούς και 23-24 στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι στα πελάγη βόρειοι 3-5 και στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Τρίτη παρόμοιο το σκηνικό του καιρού. Λίγες βροχές στην ανατολική Στερεά και Εύβοια και μέτριας έντασης βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία στους 23 βαθμούς στα δυτικά, 23-24 στο Αιγαίο και μέχρι 17 οι μέγιστες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο σε εντάσεις 5- 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις