Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εκλογές ΗΠΑ 2020: Απίστευτο θρίλερ στην Τζόρτζια
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Απίστευτο θρίλερ στην Τζόρτζια

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Με «κομμένη την ανάσα» η μάχη στην Τζόρτζια - Σύμφωνα με τους New York Times, έχουν πλέον καταμετρηθεί σχεδόν όλες οι ψήφοι στην Πολιτεία - Τόσο ο Δημοκρατικός υποψήφιος όσο και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του έχουν ποσοστό 49,4%

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ένα απίστευτο εκλογικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς και οι διαφορές μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων μικραίνουν, φέρνοντας πιθανότατα τον Τζο Μπάιντεν πιο κοντά στην προεδρία, καθώς εξακολουθεί να χρειάζεται μόλις έξι εκλέκτορες, για να κερδίσει τις εκλογές.

Η… σφαγή γίνεται στην Τζόρτζια. Εκεί, με σχεδόν όλες τις ψήφους καταμετρημένες, σύμφωνα με τους New York Times, ο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά 1.097 ψήφων, αν και νωρίτερα σήμερα ήταν μπροστά ο Τραμπ με 463 -και 665 ακόμα πιο νωρίς το πρωί (ώρα Ελλάδος). Σε ποσοστά, αυτή την στιγμή, τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Τραμπ εμφανίζονται να συγκεντρώνουν από 49,4% έκαστος, ωστόσο το Associated Press δίνει 49,39% στον Δημοκρατικό υποψήφιο και 49,37% στον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του.

Η Τζόρτζια δίνει 16 εκλέκτορες στο νικητή. Εάν ο Μπάιντεν επικρατήσει, θα προσθέσει τον αριθμό αυτό στους 264 που έχει ήδη και θα υπερβεί κατά πολύ τον «μαγικό» αριθμό των 270 εκλεκτόρων, που απαιτείται για την ανάδειξη νικητή.

Στην Πενσιλβάνια ο Τζο Μπάιντεν δείχνει να πετυχαίνει άλλη μία ανατροπή. Αν και νωρίς το πρωί (ώρα Ελλάδος) ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προβάδισμα 18.000 ψήφων, όσο προχωρούσε η καταμέτρηση, ο Μπάιντεν έκλεινε την ψαλίδα. Στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) και με το 95% των ψήφων καταμετρημένο, ο Μπάιντεν είχε περάσει μπροστά με 49,4% έναντι 49,3% και διαφορά κοντά στις 6.000 ψήφους.

Τι γίνεται σε Νεβάδα, Πενσιλβάνια και Αριζόνα

Στη Νεβάδα ο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά κοντά στις 11.000 ψήφους και απομένουν να καταμετρηθούν άλλες 250.000.

Στην Αριζόνα, στην οποία το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press έδωσε ήδη νικητή τον Μπάιντεν, αντίθετα με άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, και με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, ο Δημοκρατικός υποψήφιος δείχνει σταδιακά να υποχωρεί τις τελευταίες ώρες, διατηρεί ωστόσο ένα καθαρό προβάδισμα περί τις 46.000 ψήφους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις