Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Ανησυχητική πρόβλεψη Μαγιορκίνη
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Ανησυχητική πρόβλεψη Μαγιορκίνη

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: «Οι νεκροί θα αυξηθούν δραματικά τις επόμενες μέρες» - Ανησυχητική πρόβλεψη Μαγιορκίνη

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση μετά την ανάλυση των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού σημείωσε πως παρατηρείται «εκθετική αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα, που πλησιάζει κοντά στις 3.000 διαγνώσεις την ημέρα. Από την άλλη, εκρηκτική αύξηση συνεχίζουμε να βλέπουμε στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι διαγνώσεις είναι 6 φορές περισσότερες από την Αττική.

Στο ηλικιακά δεδομένα, στις ηλικίες 19-39 παρατηρούνται 600 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού των εν λόγω ηλικιών και ακολουθεί η ομάδα 40-65, που πλησιάζει τις 600 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο. Από την άλλη, οι ηλικίες 1-18 διατηρούν χαμηλά επίπεδα με κάτω από 150 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο. Ανησυχία επικρατεί για τις ηλικίες 65 και άνω, καθώς οι διαγνώσεις ξεπέρασαν τις 150 ανά εκατομμύριο. Στις σχολικές ηλικίες βλέπουμε 4 έως 6 φορές μικρότερη μετάδοση κορονοϊού. Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί και ο αριθμός των θανόντων από τον ιό, καθώς αυτός έχει φτάσει τους 10 ανά ημέρα και αναμένουμε να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες».

2.448 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ λίγο πριν από την έναρξη της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, τα νέα κρούσματα στη χώρα μας είναι 2.448. Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς lockdown μπαίνει από αύριο, 7 Νοεμβρίου 2020, στις 6:00 το πρωί ολόκληρη η χώρα, προκειμένου να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό.

Οι μετακινήσεις μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα γίνονται αποκλειστικά με την αποστολή SMS στο 13033, όπως και τον περασμένο Μάρτιο, ενώ για τους εργαζομένους αρκούν οι σχετικές βεβαιώσεις από την εργασία τους. Χθες, σε έκτακτη ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εξειδίκευσε τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο το πρωί, ενώ ανέλυσε τις δραστηριότητες που θα συνεχίσουν να λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown.

Χαρδαλιάς: «Tα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί, οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί»

Για τα νέα πρόστιμα για τα μέτρα του κορονοϊού, τα οποία έχουν διπλασιαστεί μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή ενημέρωση. «Από αύριο, καθ’όλο το 24ωρο θα υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας, μόνο με sms για τους προβλεπόμενους λόγους. Απευθύνουμε έκκληση για λελογισμένη αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

«Για τρεις εβδομάδες η καθημερινότητα αλλάζει δραστικά. Απαραίτητη για να συγκρατήσουμε το δεύτερο κυμα», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Χαρδαλιάς και συνέχισε: «Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις: Σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου ισχύει ο περιορισμός κυκλοφορίας. Επιτρέπεται μόνο με εξαίρεση για έξι λόγους:

1)Για λόγους εργασίας,

2)για σχολείο,

3)για ιατρικούς λόγους,

4)για κηδεία,

5)για τροφοδοσία και

6)για άθληση ή βόλτα κατοικιδίου.

Όσον αφορά το βράδυ, η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για:

1)εργασία,

2)για έκτακτη ανάγκη και

3)για βόλτα κατοικιδίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις