Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σουηδία κορονοϊός νέα: Σε αυτοαπομόνωση ο πρωθυπουργός
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία κορονοϊός νέα: Σε αυτοαπομόνωση ο πρωθυπουργός

Σουηδία κορονοϊός νέα: Όπως είπε ο Λεβέν ο ίδιος και η σύζυγός του θα υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για τον ιό το συντομότερο

Σουηδία κορονοϊός νέα: Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν ανακοίνωσε σήμερα ότι τίθεται σε αυτοαπομόνωση καθώς πληροφορήθηκε ότι ένα πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος είχε συναντήσει κάποιον, ο οποίος αργότερα διαγνώστηκε με κορονοϊό. Ο Λεβέν είπε ότι το πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος, το οποίο δεν κατονομάζεται, έχει βρεθεί αρνητικό στον ιό, αλλά ότι κατόπιν ιατρικής σύστασης τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του θα πρέπει να αυτοαπομονωθούν. “Εργάζομαι εξ αποστάσεως. Αισθανόμαστε καλά και δεν έχουμε συμπτώματα’, έγραψε στο Facebook. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο ίδιος και η σύζυγός του θα υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για τον ιό το συντομότερο.

Να υπενθυμίσουμε πως προ ημερών ο Λεβέν δήλωσε πως τα περιστατικά κορονοϊού αυξάνονται και ανακοίνωσε αυστηρότερες συστάσεις για άλλες τρεις περιφέρειες εν μέσω ενδείξεων ότι η αναζωπύρωση της ασθένειας αρχίζει να προκαλεί μια αύξηση των θανάτων. «’Εχουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση», είπε ο Λεβέν σε συνέντευξη Τύπου. «Όλο και περισσότερες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας χρησιμοποιούνται τώρα για τη θεραπεία ασθενών της COVID-19. Η ανάπαυλα που είχαμε αυτό το καλοκαίρι τελείωσε». Σύμφωνα με τις νέες περιφερειακές οδηγίες, το 70% των Σουηδών ζει τώρα υπό καθεστώς αυστηρότερων, αν και ακόμα εθελοντικών, συστάσεων, που περιλαμβάνουν εργασία από το σπίτι εφόσον είναι δυνατόν και αποφυγή των μέσων μαζικής μεταφοράς, των εμπορικών κέντρων και των γυμναστηρίων.

«Συνειδητά μια μακροπρόθεσμη στρατηγική»

Ο Λεβέν είχε πει ακόμη ότι όσοι γευματίζουν σε εστιατόρια θα περιορίζονται σε ομάδες των οκτώ το πολύ. Ενώ αυτό το μέτρο αποτελεί μια αυστηροποίηση, υπολείπεται ακόμη πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου τα εστιατόρια έχουν κλείσει ή έχουν περιοριστεί οι ώρες λειτουργίας τους και επιτρέπεται μόνο το take-away.

«Θέλουμε και έχουμε βασίσει τις αποφάσεις μας από την αρχή σε μια συνειδητά μακροπρόθεσμη στρατηγική για να κάνουμε αυτό που θα είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα και αυτό για το οποίο μπορούμε να έχουμε την ευρύτερη δυνατή αποδοχή», είπε ο Λεβέν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις